Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Marco Rossi: a magyar válogatott ma is Európa egyik legfontosabb, legrangosabb csapata

Pörge Béla

2017.10.27. 10:21

Az olasz szakember csütörtökön a Sport TV-ben beszélt arról, hogy megtanulna magyarul, ha kineveznék a válogatott élére.

Ahogyan arról a 888.hu korábban beszámolt, Marco Rossi neve többször is felmerült mint Bernd Storck lehetséges utódja. Rossi elsőre sem ellenkezett az ötlet hallatán, csütörtökön a Sport TV Mai helyzet című műsorában pedig ismét üzent az MLSZ-nek: szívesen lenne kapitány.

Rossi Felvidéken is követi a magyar sajtót, így értesült róla, hogy felmerült a neve lehetséges szövetségi kapitányként. Ezt így kommentálta:

nagyon boldog voltam, büszke voltam, mert úgy gondolom, hogy már az is hatalmas dolog, hogy az ember nevét összefüggésbe hozzák a magyar válogatottal. Ez a tény mindenképpen büszkeséggel tölti el az embert."

A magyar focit úgy értékelte, hogy bár jelenleg valóban nem elég jó színvonalú, a magyar válogatott így is az egyik legrangosabb csapat Európában. Éppen ezért is megtiszteltetés lenne számára, ha kapitány lehetne.

A magyar válogatott ma is Európa egyik legfontosabb, legrangosabb csapata. Nyilván sokat kell dolgozni, hogy tovább fejlődjön, hogy magasabb szintre jusson, de el kell mondanom, hogy ebben a tekintetben már Bernd Storck is fontos munkát végzett, de volt egy-két gyengébb eredménye, elsősorban az Andorra elleni vereségre gondolok, amely meghatározta a sorsát."

A jelenlegi helyéről azt mondta, hogy nagyszerű a kapcsolata a DAC vezetőségével, és csak velük együtt döntene arról, hogy elfogadja-e a szövetségi kapitányi állást. Ám az MLSZ-től hivatalosan még senki nem kereste meg az olasz mestert.

Õszintén szólva nem hiszem, hogy ő valós jelölt lehet, még akkor is, ha minden tiszteletem az övé, hiszen elképesztő pályafutása van a háta mögött. Trapattoni sikereihez, pályafutásához a világ egyetlen másik edzőjét sem lehet hasonlítani"

— ezt Rossi már az egyik legnagyobb felmerül névről, Giovanni Trapattoniról mondta.

Marco Rossi szerint minden edző előbb klubcsapatoknál kezdi a munkásságát, egy válogatott vezetése csak ezután jöhet szóba, ami nehéz munka. Az olasz szakember nem biztos benne, hogy erre teljesen alkalmas, de szívesen kipróbálná magát ebben a helyzetben. A feladata nehézségeiről is beszélt:

Azt gondolom, hogy ez a legnehezebb: elviselni a hatalmas felelősséget, amivel egy válogatott vezetése jár. Mert amikor én olaszként a magyar válogatottat vezetem, egyben a magyar népet is képviselem, és megmondom őszintén, hogy ez akkora felelősség, hogy alig tudnék tőle aludni éjszaka. És ha már itt tartunk: megígérem, hogy ha én leszek a szövetségi kapitány, tényleg megtanulok végre rendesen magyarul."

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére