Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Washingtonban tényleg fontolgatják a magyar modell bevezetését

Nagy Gábor

2017.10.28. 09:10

Azbej Tristan helyettes államtitkár a távirati irodának elmondta: a közel-keleti üldözött keresztények segítésének magyar modellje iránt az amerikai alelnök is érdeklõdik.

Ahogy arról már korábban mi is beszámoltunk, egy Washingtonban szervezett nemzetközi konferencián az üldöztetést és elűzetést elszenvedő keresztények közösségeit a szülőföldjükön megsegítő magyar modell Jeff Fortenberry szenátor és Mike Pence alelnök részéről is elismerést kapott.

Most a programért felelős politikus arról beszélt, hogy a kormány támogatási programjait, illetve az egész magyar modellt óriási érdeklődés és elismerés övezte.

"Mindenütt a tapasztalataink és a módszereink iránt érdeklődtek, kiváltképp, hogy a konferencián jelentette be Mike Pence alelnök az amerikai humanitárius programok alapvető átalakítását, aminek lényege, hogy a segítséget közvetlenül az üldözöttekhez és a szenvedőkhöz juttassák el, miként a magyar kormány teszi" – mondta Azbej Tristan, majd hozzátette: Pence hivatala jelezte, hogy szeretnék igénybe venni a magyar kormány vallásdiplomáciai és kapcsolati hálózatát, illetve tanulmányoznák azokat a módszereket, amelyekkel a magyar programok hatékonyan hasznosulnak.

A magyar modell lényegéről az államtitkár elmondta: "A mi módszereinket a közvetlen támogatás jellemzi, vagyis a segítséget nem köztes szereplők, például nemzetközi szervezetek révén juttatjuk el, hanem konkrétan és közvetlenül a szenvedő közösségekhez visszük". A hatékonyság alapja pedig az őszinteség és a párbeszéd – tette hozzá.

Néhány konkrét példáról is szót ejtett Azbej Tristan:

Magyarország részt vesz a Moszul melletti Telszkuf keresztény kisváros újjáépítésében, egy iraki iskola újjáépítésében, kórházak gyógyszerellátásának finanszírozásában, a szíriai és a libanoni oktatás támogatásában. Most kezdődik egy libanoni templom rekonstrukciója, és bővítik a Boko Haramtól szenvedő észak-nigériai keresztény közösségeknek nyújtott támogatást is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére