Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Belebukott az oroszbotrányba a Demokrata Párt legnagyobb lobbicégének vezetõje

Forisek Ádám

2017.10.31. 11:58

A lobbicég vezetõje, Tony Podesta is érintett a tavalyi amerikai elnökválasztási kampányba történt, feltételezett orosz beavatkozással kapcsolatos vizsgálatban - le is mondott tisztségérõl.
WASHINGTON, 11:58

A lobbicég vezetője, Tony Podesta is érintett a tavalyi amerikai elnökválasztási kampányba történt, feltételezett orosz beavatkozással kapcsolatos vizsgálatban – le is mondott tisztségéről.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, Hillary Clinton és stábja a tavalyi elnökválasztási kampány során Donald Trumpot az oroszokkal való összemosással akarta befeketíteni, ám a fegyver visszafelé sült el. Az Uranium One ügylet ugyanis kvázi 145 millió dollárt hozott Clintonék konyhájára.

Az egész ügyben oroszlánrészt vállalt a Demokrata Párthoz és az Obama-adminisztrációhoz is közeli lobbicég, a Podesta Group.

Tony Podesta most, nem sokkal Donald Trump republikánus párti elnök kampánytörzsének két volt munkatársa, Paul Manafort és Rick Gates elleni vádemelés bejelentése után hozta nyilvánosságra, hogy lemond a nevét viselő vállalat vezetéséről.

Paul Manafort és Rick Gates ellen a tavalyi amerikai elnökválasztási folyamatba történt, feltételezett orosz beavatkozást vizsgáló különleges ügyész, Robert Mueller javaslatára emelt vádat a nagy esküdtszék. A 31 oldalas vádiratban adócsalástól pénzmosásig 12 vádpont szerepel.

A vádpontok egyike csupán "A" és "B" vállalatokat jelöl meg, mint amelyek Manafort megbízásából amerikai törvényhozóknál lobbiztak Ukrajna ügyében. A vádirat nem nevezte néven a Podesta Groupot, de a cég szóvivője Tony Podesta lemondása után közölte a sajtóval: állandó kapcsolatban állnak Robert Mueller különleges vizsgálóbizottságának tagjaival, és teljes mértékben együttműködnek velük.

Közben az amerikai sajtóban megjelent, hogy a Podesta Group idén áprilisban és májusban bejelentette az igazságügyi minisztériumnak, hogy 2012-ben ugyanannak az oroszbarát ukrajnai csoportnak dolgozott, amelyiknek Paul Manafort is.

Tony Podesta testvére John Podesta, aki Hillary Clinton elnökválasztási kampánytörzsének volt az elnöke, korábban pedig az előző amerikai elnök, a demokrata párti Barack Obama tanácsadójaként dolgozott a Fehér Házban.

(MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére