Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több, eddig titkos információ került elõ Oszama bin Ladenrõl

Tóth Dalma

2017.11.02. 09:28

A CIA 470 ezer oldalnyi dokumentumot hozott el Oszama bin Laden pakisztáni otthonából, Abbottábádból, amibõl most újabb részleteket hoztak nyilvánosságra.
LANGLEY, 09:28

A CIA 470 ezer oldalnyi dokumentumot hozott el Oszama bin Laden pakisztáni otthonából, Abbottábádból, amiből most újabb részleteket hoztak nyilvánosságra.

A dokumentumok között volt Oszama bin Laden személyes naplója, levelek, hangfájlok, képek és videók. Még fia, Hamza esküvőjéről is voltak felvételek.

Mike Pompeo, a CIA igazgatója elmondta, hogy az iratok egy részét azért hozták nyilvánosságra, hogy az emberek jobban megérthessék az al-Kaida működését és korábbi vezetőjét.

Elsőként 2015 májusában hoztak nyilvánosságra ehhez hasonló információkat, majd ezt megismételték 2016 májusában és 2017 januárjában. Azonban vannak olyan adatok, amelyek titkosítását továbbra sem oldották fel, nemzetbiztonsági szempontokra hivatkozva.

Kiderült, hogy bin Laden 13 éves volt, amikor először nyugaton járt, valamilyen kezelés miatt. Egy évvel később pedig 10 hétre Oxfordba utazott. Az al-Kaida vezére többször járt William Shakespeare otthonánál, Stratford-upon-Avonben is. Itt fogalmazódott meg benne először, hogy nem kedveli a nyugati kultúrát, a brit társadalmat morálisan túl könnyednek ítélte.

A világ egyik legkeresettebb bűnözőjének számítógépén hollywoodi mozifilmek, rajzfilmek és saját magáról készült dokumentumfilmek is voltak. A gépén többek között megtalálták a Z, a hangya, a Batman, a Verdák, a Csodacsibe és A kaptár-filmeket is. Állítólag a nyilvánosságra nem hozott dokumentumok között pornográf tartalmakat is találtak.

Viszont a jelek szerint bin Laden szerette a Tom és Jerryt, valamint a YouTube-ról letöltötte a "Charlie bit my finger" című népszerű videót is.

(The Guardian, RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére