Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A liberális Kanadában már a zsidótörvényeket megszégyenítõen diszkriminálnak

888.hu

2017.11.11. 13:38

A manapság egyre nagyobb teret kapó kampuszliberalizmus mezsgyéjén megjelent az intolerancia és a gyûlölködés mellett a baloldali szalon-antiszemitizmus. A betegesen liberális Kanada egy újabb példával szolgál.
MONTREAL, 13:38

A manapság egyre nagyobb teret kapó kampuszliberalizmus mezsgyéjén megjelent az intolerancia és a gyűlölködés mellett a baloldali szalon-antiszemitizmus. A betegesen liberális Kanada egy újabb példával szolgál.

A neves kanadai egyetem, a montreali McGill University diákszövetségének vezetősége kiszavazta egyik tagját, annak zsidó származása miatt. A vezetőségi ülés során még két olyan diákot zártak ki soraikból, akik Izraelt és a zsidó közösséget támogató véleményt fogalmaztak meg.

„Ez a szavazás azt az üzenetet közvetíti az intézmény zsidó hallgatói felé, hogy a diákszövetség vezetőség szemében nemkívánatos személyek. Az effajta diszkrimináció elfogadhatatlan, különösen egy olyan egyetemen, amely a befogadást hirdeti" -  mondta az eset kapcsán Avi Benlolo a Simon Wiesenthal Központ munkatársa.

A vezetőségi szavazást egy olyan csoport kezdeményezte, mely szerint egy zsidó diáknak nincs helye az iskola vezetőségében.  

A beszámolók szerint Suzanne Fortier, az egyetem elnöke vizsgálatot kezdeményezett az antiszemita incidenst követően, és egy telefonos forródrótot is elindított, melyben a diákok az őket ért rasszista és diszkriminatív támadásokról számolhatnak be. Ezen felül felállított egy bizottságot, mely az egyetemi szólásszabadság és egyenlőség kérdését vizsgálja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére