Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2017.11.08. 19:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

Hamarosan bíróság elé állhat Kovács Béla jobbikos EP-képviselő, akit kémkedéssel és költségvetési csalással gyanúsít az ügyészség. Kovács mentelmi jogát idén májusban függesztették fel, júliusban jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással, és hamis magánokirat felhasználásával gyanúsították meg.

Új választás és harmadik nem is jöhet Németországban

Most már szinte biztos, hogy a tárgyalások újabb körére lesz szükség Németországban ahhoz, hogy megalakuljon az új kormány. Az új választások kifejezést (németül ez egy szó, Neuwahlen) úgy kerülik a politikusok, mint ördög a kápolnát, alig akad, aki ki meri mondani, ám lehetséges, hogy a felek végül nem tudnak megállapodni.

Szerdán hozta meg ítéletét az alkotmánybíróság, amely alapján be kell vezetni a „harmadik nemet” a születési anyakönyvekbe. Egy önmagát nem nélkülinek tartó nő javára hozott ítéletet a bíróság, ennek értelmében be kell vezetni a "harmadik nemet" a születési anyakönyvi kivonatokban. 

"Súlyos támadás a jogállam ellen" – így értékelték az alkotmánybírák a függetlenségi nyilatkozatot, amely egyhangú döntésük szerint alkotmányellenes. A "Katalán Köztársaság" függetlenségét kinyilvánító javaslatot október 27-én fogadta el az azóta feloszlatott katalán parlament függetlenségpárti többsége. Az ügyészség dönthet arról, hogy engedetlenség miatt bírósági eljárás megindítását kezdeményezi-e az érintett katalán politikusokkal szemben, akik ellen lázadás, zendülés, hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények miatt már korábban büntetőeljárást kezdeményezett a spanyol állami főügyész.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére