Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar feliratokkal, maszkban tüntettek ukrán nacionalisták Ungváron

Pörge Béla

2017.11.12. 11:58

Néhány egészen szürreális kép is készült a tüntetésrõl, amihez helyi beszámolók szerint senki nem csatlakozott az ungváriak közül.
UNGVÁR, 11:58

Néhány egészen szürreális kép is készült a tüntetésről, amihez helyi beszámolók szerint senki nem csatlakozott az ungváriak közül.

Szombaton néhány tucatnyian ukrán nacionalisták, a Karpatszka Szics tagjai tüntettek Ungváron a teljesen üres magyar konzulátus előtt. Kárpátaljai és ukrán források kiemelik, hogy tüntetéshez egyetlen helyi lakos sem csatlakozott — írja a Kárpátalja.ma.

Ennek ellenére meglepő módon magyar zászló, és magyar felirat is volt a tüntető sovinisztáknál. Ezeket ráadásul nem elégetni vitték, hanem a felvonulásukon használták.

Az a Karpatszka Szics, mely korábban durván magyarellenes akciókat hajtott végre, most abba a köntösbe rejtette a sovinizmusát, hogy nem a magyarok ellen tüntetnek, hanem

a magyar sovinizmus ellen, az ukrán-magyar egyesülés mellett.

Nagy kérdés, hogy vajon mit jelent náluk ez az ukrán-magyar egyesülés? Félő, hogy valami olyasmit, amiről egyes ukrán politikusok (és libsi magyarországi elvtársaik) beszélnek: Kárpátalján magyarul beszélő ukránok élnek, nem magyarok, ruszinok, románok, szlovákok, oroszok, cigányok, lengyelek és ukránok.

Szerencsére ebből a helyiek nem kérnek, így a Karpatszka Szics számára maradt a maszkos, füstbombás, üres lózungos vonulgatás. Egyébként a nacionalisták közösségi oldala szerint hasonló rendezvény tartanak majd vasárnap Beregszászon. Vélhetően ugyanazok, akik szombaton Ungváron voltak, ugyanis Beregszászon még kevésbé fordulhat elő, hogy csatlakoznak hozzájuk a helyiek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére