Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Komédia számba megy a 15 éves tinédzsert megerõszakoló transznemû egyén esete

Nagy Gábor

2017.11.22. 22:58

Davina Ayrtont - 13 évvel az általa elkövetett erõszak után - ismét felkapta a brit bulvársajtó. A férfiból lett nõnek ugyanis szokatlan kérése támadt.

Nagy-Britanniában könnyen előfordulhat, hogy egy transznemű egyént – aki még 2004-ben erőszakolt meg egy 15 éves tinédzserlányt egy garázsban – áthelyeznek egy női börtönbe.

Az eredetileg férfinak született, magát most nőnek tartó Davina Ayrton ugyanis ezt kérte a hatóságoktól. Egyelőre úgy tűnik, erre minden esélye megvan az egykori Davidnek.

A törvényhozás ugyanis most tárgyal egy törvénytervezetet, mely enyhítene a jelenlegi, nemi identitást érintő szabályozásokon.

Az egyik probléma, ami felmerül a bizarr eset kapcsán, az az, hogy a transznemű egyénnek még megvan a nemi szerve, így akarja további büntetését egy női börtönben letölteni – pedig már 4 éve nőként él. Igaz, az ítélet kihirdetése előtt még férfiként jelent meg a bíróságon. A másik pedig az, hogy a szakértőknek ki kell vizsgálni Davinát, mennyire gondolja komolyan női identitását. Annak idején ugyanis azért is helyezték férfiak számára fenntartott intézetbe, mert egy korábbi ügyében is felmerült: kislányokat ábrázoló képek vannak az otthonában.

Egy nőjogi aktivista szerint, ha puhítják a jelenlegi szabályozásokat, az könnyen láncreakciót indíthatna el a börtönökben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére