Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felfedte kilétét a Trump Twitter-fiókját 11 percre felfüggesztõ férfi

888.hu

2017.11.30. 22:58

11 percen keresztül örülhettek az amerikai libsik, amiért egy eddig ismeretlen Twitter-alkalmazott az utolsó munkanapján felfüggesztette Donald Trump amerikai elnök Twitter-fiókjának mûködését. Mint kiderült, az alkalmazott nem valamiféle "szabadságharcnak" szánta utolsó tettét.
BERLIN, 22:58

11 percen keresztül örülhettek az amerikai libsik, amiért egy eddig ismeretlen Twitter-alkalmazott az utolsó munkanapján felfüggesztette Donald Trump amerikai elnök Twitter-fiókjának működését. Mint kiderült, az alkalmazott nem valamiféle "szabadságharcnak" szánta utolsó tettét.

Bahtiyar Duysak volt az, aki miatt az amerikai elnök Twitter-fiókja egy rövid időre felfüggesztésre került november elején. A fiatal németországi török alvállalkozóként dolgozott a Twitternek és utolsó munkanapján történt az eset, amelyet "hibának" nevezett és elnézést is kért érte. Mint mondta, sosem gondolta volna, hogy Trump fiókja tényleg felfüggesztésre kerül.

Duysak a TechCrunch nevű techportálnak adott interjút.

Vannak olyanok, akik tenni szeretnének valamit, hogy ártsanak Trumpnak. Az én esetemben csak egy véletlenről van szó – mondta.

A liberális BuzzFeed szintén Duysakot nevezete meg az eset felelősként, a Twitter egyelőre még nem kommentálta, hogy valóban róla van-e szó.

A férfi a Twitter San Franciscó-i központjában dolgozott, határidős szerződéssel, alvállalkozóként. Duysak munkakörébe tartozott, hogy a felhasználóktól beérkező bejelentéseket kivizsgálja és eldöntse, milyen további lépések történjenek.

Az amerikai elnök @realdonaldtrump Twitter-csatornáját folyamatosan jelentgetik a libsik. Duysak az utolsó munkanapján is kapott ilyen bejelentést. Ami ezután következett, azt állítása szerint nem így akarta...

Még utoljára mozgásba hozta a gépezetet, hogy deaktiválja Trump Twitter-fiókját. Aztán kikapcsolta a számítógépét és távozott az épületből – írja a TechCrunch.

Duysak beszámolója alapján arra lehet következtetni, hogy inkább egy óvatlan viccnek szánta a lépést, vélhetően nem volt politikai motivációja.

Arról azonban nem tudni, hogy ezt követően mi történt, és hogy miért deaktiválták Trump oldalát órákkal később azután, hogy Duysak elhagyta a Twitter központját.

Nem hackeltem meg senkit. Nem tettem semmi olyat, amire nem volt felhatalmazásom"

– mondta a korábbi alkalmazott.

A férfi azt mondta, hogy azért fedte fel kilétét, mert meg akarta előzni ezzel a médiát. Duysak a TechCrunch-nak nyilatkozva elmondta, hogy elnézést kér mindenkitől, akit megsértett óvatlanságával, nem szándékosan tette.

Trump Twitter-fiókjának deaktiválása komoly vitákat gerjesztett az alkalmazás körül. Többen attól tartanak, hogy a cég alkalmazottainak túl nagy a befolyása a hírességek, politikusok fiókjai fölött. Olyat is lehetett hallani, hogy egy-egy át nem gondolt művelettel akár nemzetközi incidenst, botrányt, konfliktust is lehetne kelteni. A cég szerint megtették a szükséges lépéseket, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő többé.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére