Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migránsvédõ szervezethez csatlakozna Budaörs

Pörge Béla

2017.12.12. 07:28

A Budapest melletti település közgyûlése a héten szavaz a kérdésrõl.

A Magyar Idők keddi száma arról ír, hogy a korábban az SZDSZ-ben politizáló Wittinghoff Tamás polgármester kezdeményezésére a város csatlakozna az European Coalition of Cities Against Racism (ECCAR) nevű szervezethez.

Nagy Sándor András, a Fidesz budaörsi elnöke szerint a szervezetnek van egy 10 pontos akcióterve arról, hogyan kell a migránsokat integrálni.

Ennek egyik pontja arról szól, hogy a választójoggal nem rendelkező migránsokat politikai hatalommal ruházzák fel. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy migránstanácsok alakulnának, amelyek megválasztanák ugyancsak migráns elnöküket is.

Többek között ezért a budaörsi Fidesz tiltakozik az ellen, hogy a város csatlakozzon a szervezethez.

Bíró Gyula, Budaörs alpolgármestere a lapnak elmondta, hogy évente 500 euróba­ (közel 157 ezer forintba) kerül a szervezethez való csatlakozás a városnak, ennyi az éves tagdíj. Szerinte egyébként nem jelent gondot Budaörsön a rasszizmus, ennek ellenére megérné a szervezethez csatlakoznia a településnek.

Az ECCAR-nak egyébként Magyarországon már van egy tagja, Siklósnagyfalu. A település onnan lehet ismerős, hogy a polgármestere, Kosztics József ellen eljárás folyik sikkasztás miatt. Õ volt egyébként az, aki a falu focipályáját felajánlotta a migránsoknak még 2015-ben.

A szervezetnek a környező országok közül csak Ausztriában (Bécs és Graz) és Bosznia-Hercegovinában (Szarajevó) van tagja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére