Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre biztosabb, hogy Botka nem ússza meg szárazon

Horváth József György

2017.12.22. 11:28

Újraindul a nyomozás a szegedi Mars téri piac ledózerolt ingatlanjai ügyében. Ez azt jelenti, hogy új, releváns tények alapján ismét eljárás indult Botka László legnagyobb rémtettével kapcsolatban, a szoci városvezetõre pedig kemény hónapok várnak.

A Magyar Hírlap információi szerint az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) helyt adott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elfogultság okán tett kizárási indítványának a szegedi Mars téri piacon 2009-ben történt dózerolás kapcsán indult büntető­eljárásban. Ezért az ORFK új nyomozást rendelt el, amelynek lefolytatására a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki.

A feljelentésben foglaltak szerint 2009. november 29-én az E04 jelű, Módi Divat elnevezésű, a Mars téri piacon lévő üzletet rongálás bűntettének elkövetésével megsemmisítették, illetve a piac ingatlan-nyilvántartási térképéről törvényellenesen törölték. Az ORFK határozata azt is rögzíti, hogy az ügyben korábban már folyt – ám 2012 februárjában részben megszüntetett – büntetőeljárások egyikének sem képezte tárgyát a Módi Divat pavilonjának az ingatlan-nyilvántartásból való törlése és az ahhoz vezető körülmények vizsgálata.

A jogellenes rongálás tárgyában tett feljelentés kapcsán indult nyomozást 2015. november 18-án zárták le, ám az elévülési időn belül olyan új tények derültek ki, ami után a nyomozást ismételten elrendelték, ez az ügy folytatódik most a Pest megyei rendőrhatóságnál.

Ilyen új bizonyíték például az is, hogy Botka László szocialista polgármester 2009. december 1-jétől úgy vállalt kötelezettséget az uniós pályázaton, hogy a Mars téri piacról olyan nyilatkozatot adott ki, amely szerint az ingatlan per- és igénymentes. A feljelentésben érintett butik tulajdonosa és az önkormányzat közti perben jogerős bírósági ítélet kötelezte arra az önkormányzatot, hogy bizonyítsa az elbontani szándékozott ingatlan státusát. Azonban ez az apróság nem zavarta a szocialista városvezetést, három nappal később az építménynek minősülő Módi Butikot – és mellette még további három ingatlant – rendőri segítséggel úgy dózeroltatott el, hogy sem jogerős bírói döntés, sem végrehajtható kötelezés, sem építési szakhatósági jogerős döntés nem született.

A Magyar Hírlap birtokába jutott dokumentumok (feljelentés) szerint a bírósági döntés hiányát azzal próbálták meg palástolni, hogy összehívták a jogi bizottságot, amely tett egy állásfoglalást. Ezt az állásfoglalást nyomtatták ki és adták a piacra kihívott rendőrök kezébe, ezzel átverve őket is.

Mindennek tetejébe, Botkáék a dózerolást "áthelyezésnek” minősítették.

A már korábban említett Módi Divat butik esetében a város címzetes főjegyzője később hatósági bizonyítványt kényszerült kiadni, hogy ő sem bontási, sem az építmény elmozdításához szükséges építési engedélyt nem adott ki.

A feljelentés adatai szerint a 2009. november 29-én megsemmisült felépítmények több mint háromszázmillió forintnyi kárt és vagyonvesztést okoztak a tulajdonosoknak.

 (Magyar Hírlap)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére