Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Betlehemben tart szentmisét a latin pátriárka helyettese

Bokor Gábor

2017.12.24. 22:15

Pierbattista Pizzaballa a délután érkezett meg a városba Jeruzsálembõl.

Jeruzsálemből Betlehembe ért menete élén Pierbattista Pizzaballa érsek, a jeruzsálemi latin pátriárka apostoli adminisztrátora, hivatalának ideiglenes képviselője, hogy később megtartsa a hagyományos éjféli misét. 

Az egyházi méltóság egy autókaraván élén haladt át a Palesztin Hatóság ellenőrzése alatt álló, Jeruzsálemmel szomszédos városba. A menet a jeruzsálemi óváros Jaffa kaputól indult, megállt Betlehem külvárosában a Mar Elias kolostornál, majd a Jászol téren fejezte be útját, a Születés temploma, Jézus Krisztus hagyomány szerinti születési helye mellett.

Idén a hivatalos ünnepséget a tér egyik oldalán található al-Salam Békeközpontban rendezték meg. Az éjféli misét a szokásoknak megfelelően a Szent Katalin-templomban tartják. 

A WAFA hírügynökség szerint Pizzaballa érseket a városba érve a helyi katolikus plébánia papja, Rami Aszakrija köszöntötte, valamint Bét Szahur polgármestere, Betlehem helyettes polgármestere, Betlehem kormányzója, a palesztin idegenforgalmi miniszter, valamint egyéb vallási és biztonsági tisztviselők.

A Szent Katalin-templom korlátozott számú, a misére szóló jegyei már régen elfogytak. Bár a térségben jelenleg rossz az idő, várhatóan keresztény zarándokok és turisták tömegei érnek a városba az egész világról, akik a Születés temploma melletti Jászol téren ünnepelnek. 

Az izraeli turisztikai minisztérium már délutántól hajnali háromig díjmentes buszok indításával segíti a keresztények eljutását Betlehembe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére