Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

200 ezer euróig lophatnak a román politikusok

888.hu

2017.12.27. 13:38

A román szocik legalizálnák a korrupciót.
BUKAREST, 13:38

A román szocik legalizálták a korrupciót. 

Kétszázezer euróban szabná meg azt a felső értékhatárt Cãtãlin Rãdulescu, a kormányzó román Szociáldemokrata Párt képviselője és 38 kollégája, amely alatt a hivatali visszaélés nem minősül bűncselekménynek – írja a Főtér a román Mediafaxra hivatkozva.

A módosító javaslat értelmében „azon közhivatalt betöltő személy, aki hivatali feladatai ellátása közben nem tesz eleget kötelességének, vagy törvényellenes cselekedetet követ el, és ezzel 200 000 eurót meghaladó kárt okoz egy magán- vagy jogi személynek, egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható és eltiltható a közhivatal betöltésétől”.

A román Btk. jelenleg nem szab meg alsó értékhatárt, és kettőtől hét évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja a hivatali visszaélést.

Rãdulescu a szabadságvesztés letöltésének módját is módosítaná. A három évig terjedő szabadságvesztést az elítélt az otthonában tölthetné le.

Cãtãlin Rãdulescu volt az a képviselő, aki a januári tüntetések idején azzal hencegett, hogy van egy AKM gépkarabélya, amellyel akár ki is mehet a tüntetők közé.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére