Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Halállal végzõdött a telefontréfa

888.hu

2017.12.30. 19:28

Tragédia történt az Egyesült Államokban: egy telefontréfa miatt kellett meghalnia annak a családos férfinak, akire ismeretlenek hívták ki a kommandósokat. Az USA-ban egyre elterjedtebb az úgynevezett "Swatting", ami olyan telefontréfa, amelynek során egy segélyhívással veszik rá a hatóságot, hogy különleges egységeket küldjön ki egy-egy helyszínre.

A tragédia Wichita városában következett be. A telefonbetyár a központi, 911-es segélyhívó számot tárcsázta. A rendőrség egy sajtótájékoztatón játszotta vissza a beszélgetést, amelyben egy férfi azt állította, hogy megölte az apját és az anyját, testvéreit pedig túszul ejtette. A férfi azt is állította, hogy benzint locsolt szét a lakásban, és akár fel is gyújthatja azt – írja a DW.

A hatóságok azonnal útnak indították a különleges egységet a helyszínre. A saját házában tartózkodó 28 éves Andrew Finch nyitott ajtót a rendőröknek, akik azonnal fegyvert fogtak rá és arra utasították, hogy emelje fel a kezeit. A férfi engedelmeskedett, ám egy idő után az egyik kezét leengedte, és a dereka felé nyúlt. Az őt szemmel tartó rendőr azonnal lőtt.

Csak egyetlen lövés dördült el, de az is halálosnak bizonyult, és a kiérkező mentők már nem tudtak segíteni a kétgyermekes apukán. A Finchet lelövő rendőr azzal védekezett, hogy azt hitte, a férfi fegyverért nyúl, ám kiderült, hogy a családapa fegyvertelen volt.

A wichitai rendőrfőnök helyettese, Troy Livingston elmondta, hogy a "Swatting" néven ismert telefontréfa áldozata volt a férfi. Sajnálatos módon ez a telefontréfa elterjedt az utóbbi időben, mivel sokszor olyan fiatalok használják fel egymás ellen, akik videojátékokból élnek. A riválisaik olyankor hívják rájuk a kommandósokat, amikor épp játszanak, vagy közvetítik a játékukat. Az ellenfeleik ilyenkor erőszakos bűncselekményt jelentenek be a címükre, hogy a rendőrök kiküldjék rájuk a kommandósokat – mondta a helyettes. Arról azonban nincsen információ, hogy ebben az esetben is ez lett volna az elkövetők motivációja.

Az ügyben vizsgálat indult, a gyilkos rendőrt fizetett szabadságra küldték.

Az áldozat anyja, Lisa Finch elmesélte az újságíróknak a történteket. A nő szerint családját mezítláb kergették ki a rendőrök a házból, és a fogcsikorgató hidegben megbilincselték őket. Azt is elmesélte, hogy az unokájának át kellett lépnie az épp haldokló apukája fölött, miközben a rendőrök kísérték ki a házból – ahonnan egyébként semmilyen fegyver nem került elő. Az idős hölgy megerősítette, hogy a fia nem volt "gamer".

Az FBI adatai szerint egyébként évente átlagosan 400 swattolást követnek el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére