Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

London, ahol gyorsabban szállítják ki a kokaint, mint a pizzát

Bokor Gábor

2018.01.05. 12:45

Tudósok szerint az okostelefonok elterjedése az elmúlt évtizedben annyira felpörgette a kábítószerpiacot, hogy lassan könnyebb és gyorsabb lesz kokaint rendelni, mint egy pizzát.

A Global Drug Survey keretében a kutatók arra próbálnak meg választ adni, hogy lehet az, hogy az utóbbi időben drasztikusan megváltozott a drogfutárpiac a Földön. Bár a felmérés még nem ért véget, azt már látni, hogy a brit főváros helyzete sokat romlott.

A kutatók szerint ma már könnyebb és gyorsabb Londonban droghoz – akár kemény droghoz – hozzájutni, mint évekkel ezelőtt; és egyszerűbb megkaparintani a kábítószert, mint rendelni egy pizzát.

A tudósok rámutattak, hogy az okostelefonok és a széles sávú mobilinternet elterjedésével az üzenetküldő alkalmazások és szokások megváltoztak, pofonegyszerű lett felvenni a kapcsolatot egy dílerrel, így pedig a kiszállítás is gyorsabb lett, felpörgött az üzlet.

Adam R. Winstock pszichiáter, a kérdőív kitalálója szerint a térfigyelőkamerák miatt mára már sokkal veszélyesebb lett a terjesztőknek a hagyományos úton, az utcán teríteniük a drogot, ezért rámentek a közösségi médiára és az üzenetküldő appokra, hogy ott bonyolítsák le az üzletet.

A titkosított programok és a közösségi média gyakorlatilag féktelen terjedése miatt soha nem látott mértékben gyorsult fel a szerek terjedése és kiszállítása"

– mondta Winstock.

A brit főváros mellett a szakértők még New York és Berlin városát is vizsgálták, hogy ott mennyire is változott meg a kábítószer-kereskedelem.

Ha valaki segíteni szeretne, a kérdőívet ide kattintva töltheti ki.

Londonban tíz évvel ezelőtt már bebizonyították, hogy annyian kokainoznak, hogy az emberi szervezetből kiürült kábítószer jól kimutatható a Temze vizében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére