Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szudáni migránsok kitoloncolása ellen tüntettek Belgiumban

Sümeghi Lóránt

2018.01.14. 10:28

Több ezren vonultak utcára szombaton Brüsszelben a szudáni illegális bevándorlók hazaküldését elrendelõ Theo Francken belga menekültügyi és migrációs államtitkár lemondását követelve.
BRÜSSZEL, 10:28

Több ezren vonultak utcára szombaton Brüsszelben a szudáni illegális bevándorlók hazaküldését elrendelő Theo Francken belga menekültügyi és migrációs államtitkár lemondását követelve.

Rendőrségi becslések szerint közel hétezren vettek részt a demonstráción, amelyen mintegy húsz párt és civil szervezet is képviseltette magát. A tüntetők elfogadhatatlannak tartják Francken decemberi bejelentését, miszerint a hatóságok annak dacára is folytatni fogják az elutasított szudáni menedékkérők kitoloncolását, hogy a korábban visszaküldött migránsok közül többen arról számoltak be, hogy hazájukban bántalmazták őket.

A brüsszeli északi pályaudvar környékén nagy számban sátortáboroznak olyan szudáni bevándorlók, akik nem nyújtanak be menedékkérelmet Belgiumban, azt várva, hogy továbbutazhassanak Nagy-Britanniába.

Az MTI szerint emellett sokan azt is kifogásolják, hogy az államtitkár meghívására szeptemberben szudáni tisztségviselők érkeztek az országba a folyamat előmozdítása érdekében. A helyi sajtó jelentései szerint ugyanakkor azóta is mindössze tucatnyi visszatérítésre került sor.

Az ügy a belga kormánykoalíció pártjai között is komoly feszültséget okozott, egyesek válságtól tartottak, miután a nacionalista Új Flamand Szövetség (N-VA) elnöke leszögezte:

kilépünk a koalícióból, ha Theo Franckent lemondatják a vitatott intézkedés miatt." 

A négypárti szövetség azonban végül kiállt az államtitkár mellett, a jelek szerint a kormányválság veszélye így – legalábbis egyelőre – elhárult. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére