Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Simicskáék ráfeküdtek Hadházyra és ezzel az egész LMP-re

Bokor Gábor

2018.01.19. 11:48

Az Origo úgy tudja, hogy az LMP társelnöke, Hadházy Ákos szoros kapcsolatban van és rendszeresen egyeztet Simicska Ádámmal, Simicska Lajos legidõsebb fiával.

A portál szerint a megbeszéléseken rendszeresen arról tárgyalnak, hogy lehetne összehozni a Jobbikot és az LMP-t.  Az Origo szerint a pártelnök és a Jobbikot imádó oligarcha fia egy XIII. kerületi drága és felkapott étteremben szokott találkozni. A helyszín sem véletlen, ugyanis a vendéglátóipari egység pár lépésnyire van az LMP Hegedűs Gyula utcai irodájától.

A 36. szám alatt található pártközpont éppen az az ingatlan, amelynek nyomott áron való bérlése miatt az Állami Számvevőszék megbírságolta a közelmúltban az LMP-t"

– írja a lap, melynek forrásai szerint a Simicska-Hadházy közti tárgyalások legfőbb témája, hogyan működhetne együtt a Jobbik az LMP-vel.

Vona Gábor tavaly novemberben ismerte be, hogy összefogna a zöld párttal, ennek lehet kulcsfigurája Hadházy Ákos. Õ a felvetésre csak annyit mondott, hogy szerinte az LMP a gyökeres változásban érdekelt, és a kongresszusi határozatuk azt írja csak elő, hogy az LMP olyan koalícióban nem vehet részt, amelyben egy korábbi miniszterelnök is szerepet vállal, azaz gond nélkül összefoghatnak a Jobbik cukisodó elnökével.

Az sem véletlen, hogy Hadházy éppen Simicska Ádámmal egyezkedik. Ádám tavaly novemberig társügyvezető volt a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.-nél és alakítója volt annak a folyamatnak, amely alárendelte a napilapot a Jobbik érdekeinek. Az Origo adatai szerint ezek után a lap olvasottsága drasztikusan lecsökkent. Korábban azt is hallani lehetett, hogy Simicska Ádám cserébe a Jobbik országos listáján kaphat befutó helyet. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Jobbik plakátbotránya óta pontosan lehet tudni, hogy Simicska Lajos komolyan beszélt arról, hogy minden szimpátiája a Jobbiké. Először több százmillió forintnyi kedvezményt adott a párt hirdetéseihez, majd gyakorlatilag ingyen átpasszolt több mint 1000 óriásplakát-felületet a Jobbiknak.

Érdekesség, de a Simicskához tartozó Nemzet-csoport felületein 513-szor írtak Hadházyról, ami durván napi két anyag, az Origo által mért időszakban a HVG mindössze 147-szer hozta le a politikust. Hadházy és a Simicska-csoport közötti kapcsolatra azonban egyértelmű bizonyíték az, hogy pont a Hír Tv hozta le a Hadházy által készített rejtett felvételt, melyen a nemzeti konzultációt akarták megpuccsolni. A sorozatos hazugságok miatt a politikust végül feljelentette a kormány.

A Simicskához tartozó médiabirodalom különösebben nem foglalkozott Hadházy botrányaival sem, holott a társelnök összevissza beszélt arról, hogy pontosan hány hektár föld is van a Hadházy-család nevén, majd az is kiderült, hogy az LMP által sárba tiport állami földpályázati programban amúgy az LMP társelnökének hozzátartozói igen aktívak voltak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére