Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Likvidálták az al-Kaida egyik vezetõjét

Nagy Gábor

2018.01.21. 13:15

Megölték az al-Kaida egyik magas rangú vezetõjét Tunéziában. Az algériai származású Bilel Kobi a nemzetközi terrorhálózat észak-afrikai szárnya (AQIM) vezetõjének segédje volt.
TUNISZ, 13:15

Megölték az al-Kaida egyik magas rangú vezetőjét Tunéziában. Az algériai származású Bilel Kobi a nemzetközi terrorhálózat észak-afrikai szárnya (AQIM) vezetőjének segédje volt.

Az észak-afrikai állam egyik névtelenül nyilatkozó tisztségviselőjének tájékoztatása szerint a tunéziai biztonsági erők az algériai határ közelében rajtaütésben ölték meg a terroristát, aki az AQIM-ot vezető Abu Muszab Abdul Vadud jobbkeze volt.

Mint mondta, Kobi azért utazott a térségbe, hogy újjászervezze az al-Kaida tunéziai ágát, amely ellen a kormányerők már több csapást is végrehajtottak.

Az "arab tavasz" bölcsőjének számító észak-afrikai országban 2015. november 24-e óta szükségállapot van érvényben terrorveszély miatt. A szigorú intézkedést az elnöki őrség egyik autóbusza ellen elkövetett, 13 halálos áldozatot követelő támadás után vezették be. A merénylet elkövetéséért a felelősséget az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta. Az ország számára potenciális veszélyt jelentenek a külföldről hazatérő tunéziai iszlamisták is, akik korábban szélsőséges csoportok soraiban harcoltak Szíriában, Irakban, illetve Líbiában. (MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére