Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tizennégymilliárd forint marad az emberek zsebében

Tóth Dalma

2018.01.22. 10:48

Az elmúlt két évben 45 díj és illeték szûnt meg, így évente összesen 14 milliárd forintot hagynak a vállalkozásoknál és a magánszemélyeknél - közölte Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelõs államtitkára a Magyar Idõknek adott interjúban.

Ma már ingyenes többek között a személyi igazolvány és a lakcímkártya kiállítása, nem kell fizetni az erkölcsi bizonyítványért és – az első okmány esetén – a jogosítvány kiállításáért sem, a felvételi eljárásnak és az anyakönyvi kivonat kiadásának sincs hatósági költsége – sorolta az államtitkár.

A családi otthonteremtési kedvezmény, azaz a csok igényléséhez szükséges bizonyos igazolások szintén díjmentesek lettek. A vállalkozások terhei is érdemben csökkentek, ingyenesek például egyes adóigazolások és a cégeljárások egy része, ahogy a számviteli beszámoló közzététele sem jár semmilyen költséggel, s a legtöbb esetben a cégalapítás is díjmentes a kisebb vállalkozásoknál – sorolta. A változtatások nyomán immár évente 3,5 millió eljárás zajlik le ingyenesen.

Kovács Zoltán kijelentette: a kormány úgy gondolja, hogy az állam csak annyit vonjon el a lakosságtól és a cégektől, amennyire szüksége van, a többi pénz pedig maradjon annál, aki megkereste.

Ezért adunk például nagy adókedvezményeket a családoknak, s ezért mérsékeljük folyamatosan a közterheket"

– szögezte le.

Beszélt az államtitkár arról is, hogy a járási hivatalok és a kormányhivatalok eljárásaiban ma már négy ügyből háromban nyolc napon belül megvan a döntés. A közigazgatásnak gyorsnak kell lennie, senki nem ülhet fél évet egy aktán – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére