Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsok bevándorláspárti demokrata politikusok ellen tüntettek

888.hu

2018.01.24. 17:38

Nagy balhéba kezdtek a közép- és dél-amerikai migránsok szerte az Egyesült Államokban. Demokrata szenátorok és képviselõk irodáiban és házainál tüntettek, valamint egy idõre eltorlaszolták a kaliforniai Disneyland bejáratát is.
DISNEYLAND, 17:38

Nagy balhéba kezdtek a közép- és dél-amerikai migránsok szerte az Egyesült Államokban. Demokrata szenátorok és képviselők irodáiban és házainál tüntettek, valamint egy időre eltorlaszolták a kaliforniai Disneyland bejáratát is.

Hétfőn mintegy 15-20 migráns sétált a kaliforniai Anaheimben található Disneyland bejárata elé és elállták azt.

A dél-amerikai migránsok így tiltakoztak a várható kitoloncolásuk ellen, mivel Donald Trump amerikai elnök felfüggesztette a DACA-programot (Késleltetett Akció a Gyermekkorban Érkezettekért).

A tüntetők azt követelték, hogy kapjanak amnesztiát, ne kelljen elhagyniuk az Egyesült Államokat.

A Disneyland vidámpark szóvivője a Times című lapnak elmondta, hogy az akció sikertelennek bizonyult, mert a park működésében nem keletkezett fennakadás. A tüntetők mindössze néhány busz behajtását tudták megakadályozni.

A migránsok a bevándorláspárti demokrata szenátor háza elé vonultak

Kedden folytatódtak a tüntetések, ám a politikai fejlemények miatt már jóval több ember mozdult meg.

A republikánusok és a demokraták ugyanis napokig nem tudtak megegyezni a költségvetésről, amely miatt egy úgynevezett kormányzati leállásra került sor. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy mivel nem tudták elfogadni a költségvetést, ezért az állami intézmények többsége péntektől keddig zárva tartott, az itt dolgozóknak pedig ez idő alatt nem kellett dolgozniuk. A demokraták kompromisszumot szerettek volna: mégpedig azt, hogy Trump ne nyúljon a DACA-programhoz, ők cserébe megszavazzák a mexikói határra tervezett fal építését és a költségvetést. Ez a kompromisszum elfogadhatatlan volt Trump számára, ezért nem jött létre az egyezség. Végül a demokraták elfogadtak egy olyan ígéretet, amely szerint a DACA kérdését később fogják megvitatni, és elfogadják az állam pénzügyi működtetéséhez szükséges törvényt. Mindezt a törvény hatálya alá eső, többnyire dél-amerikai bevándorlók nem nézték jó szemmel.

Chuck Schumer, a szenátus demokrata frakciójának vezetője kénytelen volt azzal szembesülni, hogy migránsok tüntetnek a háza előtt. A tüntetők azonnali amnesztiát követeltek az USA-ban tartózkodó összes illegális bevándorlónak.

A tüntetők azt követelték a demokrata szenátoroktól, hogy addig ne fogadják el a költségvetést, ameddig az összes illegális migráns amnesztiát nem kap. Az aktivisták a "United We Dream" nevű, Soros által pénzelt csoport aktivistái voltak.

A dél-amerikai migránsokat Dreamersnek, azaz álmodozóknak is nevezi a köznyelv – erre utal a "United We Dream" szervezet neve is. A tüntetők erre utalva skandálták a New York-i képviselő otthonánál, hogy

ha Chuck nem hagy minket álmodni, akkor mi nem hagyjuk őt aludni!"

A tüntetők Mark Warner demokrata szenátor és Marco Rubio republikánus szenátor irodáiba is berontottak.

Az aktivisták Rubióval kapcsolatban kiemelték, hogy a képviselő elfelejtette származását – Rubio kubai felmenőkkel rendelkezik.

Elfelejtkeztél azokról, akiket képviselsz Floridában? Hogyan lehetsz rasszista a saját fajtáddal szemben? Ez öngyűlölet lehet, azt hiszem"

– mondta az aktivisták vezetője.

A tüntetők azután csődültek be a szenátorok irodáiba, miután Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője arra biztatta őket, hogy a republikánus és a demokrata szenátorokon kérjék számon a döntést.

Amnesztia

Az aktivisták és tüntetők többnyire a teljes amnesztia követelésével álltak elő, ennek a megvalósulása azonban kizárt. Ez azt jelentené, hogy körülbelül 12 és 30 millió közötti illegális migráns kapna azonnali mentességet a kitelepítés veszélye alól. A jelenlegi törvények alapján, ha amnesztiát kapnának az illegális bevándorlók, akkor hamarosan jogosultak lennének arra, hogy a családegyesítések keretében behozzák családjaikat az USA-ba.

Meghátráltak a demokraták

Péntek déltől kedd reggelig leállt a szövetségi kormány, mivel a kongresszusban nem tudtak megállapodni a működést finanszírozó törvény elfogadásáról. A demokraták a DACA-program fenntartásához kötötték a törvény támogatását, ám végül úgy tűnik, hogy nem akarták veszélybe sodorni az állam működését a migránsok miatt. Emellett a republikánusok elmondták, hogy egy későbbi időpontban előállnak egy javaslattal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére