Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Schulz sikeresen megosztotta saját pártját is

Bokor Gábor

2018.01.26. 06:30

Ehhez nagyon ért a német baloldal vezetõje.
BERLIN/BUDAPEST, 06:30

Menyes Roland, az Antall József Tudásközpont munkatársa az M1-nek elmondta, hogy nagyon megosztott a Német Szociáldemokrata Párt (SPD).

A szakértő szerint, amennyiben Martin Schulz pártelnök nem tud olyan kompromisszumot tető alá hozni a következő koalíciós tárgyalásokon, amely megnyugtatná az SPD-t, akkor elképzelhető, hogy pártszakadás lesz.

Horizontálisan és vertikálisan sem egységes az SPD. Horizontálisan három részre tagolódik a párt, egyik része támogatja Martin Schulz politikáját, egy másik, baloldali része úgy látja, a pártelnök eddig is túl nagy engedményeket tett a CDU/CSU-nak, a harmadik, az ifjúsági tagozat pedig élesen szemben áll Schulz tevékenységével, mert úgy véli, egy újabb nagykoalíció esetén az SPD nemhogy középpárt, de lehet, hogy kispárt sem lesz".

– fogalmazott a szakértő, majd hozzátette, hogy vertikálisan a szövetségi szint, a szövetségi pártvezetés áll szemben egyes tartományok pártvezetésével. Menyes Roland szerint a brandenburgi pártvezetés támogatta Martin Schulzot, a Brandenburgban található berlini pártvezetés viszont nem.

A szakértő szerint Schulz mindannak dacára, amit nyilatkozott a választások után, majd az úgynevezett Jamaica-koalíció összeomlása után, megtette azokat a lépéseket, amelyeket a német közvélemény vár, hogy minél előbb stabil kormánya legyen Németországnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére