Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Theresa May Pekingbõl hozná el a brit-kínai kapcsolatok aranykorát

Bokor Gábor

2018.01.31. 15:20

Li Ko-csiang kínai miniszterelnök szerdán Pekingben közölte, hogy a brit-kínai kapcsolatok nem fognak megváltozni azzal, hogy Nagy-Britanniának megváltozik majd az Európai Unióhoz fûzõdõ viszonya. A kínai vezetõvel való tárgyalása után Theresa May brit miniszterelnök pedig elmondta, hogy London meg akarja erõsíteni a brit-kínai kapcsolatok "aranykorát", a két ország közötti "stratégiai partnerséget".
PEKING, LONDON, 15:20

Li Ko-csiang kínai miniszterelnök szerdán Pekingben közölte, hogy a brit-kínai kapcsolatok nem fognak megváltozni azzal, hogy Nagy-Britanniának megváltozik majd az Európai Unióhoz fűződő viszonya. A kínai vezetővel való tárgyalása után Theresa May brit miniszterelnök pedig elmondta, hogy London meg akarja erősíteni a brit-kínai kapcsolatok "aranykorát", a két ország közötti "stratégiai partnerséget".

 Kereskedelmi téren nagyon sok dolgot tehetünk"

– mondta Theresa May.

A brit miniszterelnök háromnapos látogatásra érkezett Pekingbe egy több mint ötvenfős delegációval.

A kínai kapcsolatok megerősítése különösen fontos London számára annak tükrében, hogy a Brexit révén az európai vámunióból való kilépés után Kína Nagy-Britannia meghatározó kereskedelmi partnerévé válhat.

Úgy vélem, ez a kora tavasz új gyümölcsöket hozhat a brit-kínai kapcsolatokban, amelyek még jobban fognak ragyogni, tekintettel a kétoldalú kapcsolataink aranykorára"

– közölte Li Ko-csiang.

Az aranykor kifejezést Hszi Csin-ping kínai elnök használta először akkor, mikor 2015-ben Londonban tett látogatást.

Theresa May a közép-kínai Vuhan ipari városban tett látogatást, majd onnan Pekingbe utazott tovább, ahol csütörtökön Hszi Csin-pinggel találkozik majd. A vizit pénteken ér véget Sanghajban.

Hírügynökségi jelentések szerint a kereskedelmi kérdések mellett a brit kormányfő tanácskozásain az éghajlatváltozás és az észak-koreai válság is napirendre kerül, valamint szó esik majd az emberi jogok és az egykori brit gyarmat Hongkong aktuális helyzetéről is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére