Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hitlertõl és Szálasitól is idézett a jászsági, "néppárti" jobbikos

Forisek Ádám

2018.02.12. 10:30

A Jobbik jászsági képviselõjelöltje közösségi oldalán osztott meg több Adolf Hitler-idézetet.

A Magyar Idők értesülése szerint Budai Lóránt a „néppártosodása” előtt még sokkal inkább a náci eszmékhez húzott, többek között az általa „Magyarország Nemzetvédőjének” titulált Szálasi Ferenctől osztott meg idézetet követőivel, ismerőseivel:

a belső ellenség mindig kíméletlenebb, aljasabb, becstelenebb, könyörtelenebb, galádabb, erőszakosabb és véresebb, mint a külső. És mindezt a tulajdonságait nem nyíltan hordja, hanem burkolja vallásosságba, nacionalizmusba, felebarát-szeretetbe, hazaszeretetbe, mindenbe, csak hogy célját elérje. A külső ellenség mindig nyílt.”

Itt azonban nincs megállás, egy másik alkalommal pedig Adolf Hitlertől származó mondatot is megosztott közösségi oldalán:

ha egy nemzet gyávává vált, és csak ezer ember maradt, akik valami nagyot akarnak, és akiknek erejük van az állam átalakítására, akkor ez az ezer ember a nemzet.”

A Jászság fideszes országgyűlési képviselője, Pócs János megdöbbentőnek tartja, hogy a jobbikos politikus Facebook-oldalán ilyen idézetek szerepeltek, és közleményben is kifejtette álláspontját.

A Jászság országgyűlési képviselőjeként  visszautasítom, hogy helyi közéletünk bármely szereplője emberellenes, gyilkos ideológiákat népszerűsítsen. […] Fájdalmas és tanulságos, hogy a néppártivá maszkírozott Jobbik olyan képviselőjelöltet indít a közelgő választáson, aki népszerűsíti Adolf Hitler és Szálasi Ferenc eszmeiségét, gyászos politikai örökségét.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére