Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jennifer Lawrence balliberális politikai aktivista lesz

Vincze Viktor Attila

2018.02.19. 22:28

Harvey Weinstein egyik kedvenc színésznõje, az Oscar-díjas Jennifer Lawrence egy évre hátat fordít Hollywoodnak, és filmezés helyett a Represent.Us szervezetnél azért dolgozik majd, hogy a fiatalok aktívabban politizáljanak, illetve azért, hogy ezzel is hozzájáruljon Donald Trump megbuktatásához.

A világ legjobban fizetett filmcsillaga már most is tagja a Represent.Us nonprofit szervezet vezetőségének, David O. Russell rendezővel együtt, akivel több filmet forgatott.

A szervezet a politikai korrupció megszüntetését és korrupcióellenes törvények elfogadtatását tűzte zászlajára.

A színésznő egyébként a legújabb filmje, a Vörös veréb bemutatója előtt beszélt terveiről. Mint mondta: a jövő évben szabadságolja magát, és a Represent.Us szervezetben kampányol majd azért, hogy a fiatalok helyi szinten vegyenek részt a politikában.

Egészen véletlenül a Vörös veréb című film története a demokrata párt oroszellenes narratívájáról szól. 

A film sztorija szerint a Vlagyimir Putyin vezette Oroszországban az orosz hírszerzés tisztje, Dominyika Jegorova keservesen próbálja kiismerni és túlélni a posztszovjet hírszerzés veszedelmes dzsungelét. Épp csak kikerült a Verébiskolából – ahol hírszerzési célokat szolgáló csábításra képezik ki a hallgatókat –, és egyből Nathaniel Nash CIA-tisztre állítják rá. Õ a kapcsolattartója az amerikaiak egyik legértékesebb kémének, akit valaha sikerült beépíteniük az oroszok közé.

Jennifer Lawrence hangsúlyozta, hogy a Represent.Us szervezetnél végzett aktivista  munkájával nem a pártpolitikában akar részt venni, hanem kifejezetten a korrupció ellen akar küzdeni, hogy segítsen a demokrácia megerősítésében.

A színésznő állításával ellentétben ugyanakkor az közismert tény, hogy Jennifer Lawrence sok minden, csak nem pártsemleges szereplője az amerikai közéletnek. A színésznő a balliberális demokrata párt egyik legelkötelezettebb, sőt legelvakultabb támogatója, aki többször is hevesen kritizálta a republikánusokat. 

A színésznő, az őt mentoraként segítő Harvey Weinstein producerhez hasonló, súlyosan sértő módon nyilatkozott korábban már számos alkalommal Donald Trumpról, és az ő megválasztását szavazataikkal lehetővé tevő konzervatív csoportokról, így például a vallásos baptista keresztény csoportokról is. 

A Vörös veréb című kémfilmet március 1-jétől játsszák a magyar mozik. A produkcióban Joel Edgerton, Charlotte Rampling, Jeremy Irons és Joely Richardson is szerepel.

Lawrence már korábban is ismert volt politikai aktivizmusáról. 2015-ben ő volt az első hollywoodi színésznő, aki nyíltan szóvá tette, hogy Hollywoodban mennyivel kevesebbet keresnek a színésznők.

Januárban Cameron Diaz és Adele társaságában részt vett Los Angelesben a nők egyenjogúságáért és jogaiért rendezett felvonuláson.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére