Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb csúcstalálkozó volt Észak- és Dél-Korea között

Bokor Gábor

2018.02.25. 17:15

Mun Dzsein dél-koreai államfõ vasárnap Phjongcshangban, a téli olimpia záróünnepségén fogadta a magas rangú észak-koreai politikai küldöttség tagjait.
PHJONGCSHANG, 17:15

Mun Dzsein dél-koreai államfő vasárnap Phjongcshangban, a téli olimpia záróünnepségén fogadta a magas rangú észak-koreai politikai küldöttség tagjait.

Az előre be nem jelentett találkozó a helyi tudósítások szerint egy órán át tartott. A nyolctagú delegációt Kim Jong Csol, az Észak-Koreai Munkáspárt központi bizottságának alelnöke, a Korea-közi kapcsolatok északi főmegbízottja vezette.

Észak-Korea kész tárgyalni az Egyesült Államokkal"

– fogalmazott a találkozón az észak-koreai küldöttség első embere.

Mun Dzsein dél-koreai elnök a tárgyaláson elmondta, hogy az Egyesült Államok és Észak-Korea közötti párbeszédet minél hamarabb el kellene kezdeni és találkozót kellene összehozni. Az észak-koreaiak egyetértettek a déli elnökkel abban, hogy az Észak és Dél közötti kapcsolatokat párhuzamosan kell javítani az amerikai-észak-koreai kapcsolatokkal. 

A szöuli vezető örült annak, hogy ismét közeledett egymáshoz a két Korea és elmondta, hogy tovább kell javítani a két ország kapcsolatát.

Kim Dzsungun elnök szintén elkötelezett a párbeszéd folytatása mellett"

– válaszolták erre a kommunista diktatúra képviselői.

Két feszültséggel teli év után januárban kezdett el egymással tárgyalni a két Korea.
Szöul és Phenjan januárban vitatta meg Észak-Korea részvételét a phjongcshangi téli olimpiai játékokon. Vasárnap a dél-koreai államfő két héten belül másodszor találkozott magas rangú észak-koreai illetékesekkel.  

A vasárnapi találkozó előtt Phenjan ismét meghúzogatta az Egyesült Államok bajszát azzal, hogy megvádolta a kormányzatot, hogy az ország ellen bevezetett legutóbbi, a korábbiaknál szigorúbb gazdasági szankciókkal fokozza a háborús válság szintjét. Phenjan szerint az Egyesült Államok a büntetőintézkedésekkel konfrontációt provokál a Koreai-félszigeten. 

Észak-Koreának az sem tetszett, hogy a delegációjukat többször is dél-koreai tüntetők fogadták. A kommunista állam egyetlen, államilag szabályozott hírügynöksége a KCNA szerint az ország szeretett vezetőjének, Kim Dzsongunnak a béke és az együttműködés iránti elkötelezettsége révén megvalósult a régóta óhajtott Korea-közi párbeszéd, a két Korea együttműködése eredményeképpen sikeresen lezajlott a téli olimpia.

A történtek ellenére az Egyesült Államok az olimpiai játékok előestéjén ámokfutásba kezdett, hogy gazdasági szankcióival újabb konfrontáció és háború árnyékát vesse a Koreai-félszigetre"

– adta hírül a KCNA.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére