Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zöldek frakcióvezetõje: a német identitás egyáltalán nem fontos

Pörge Béla

2018.02.26. 15:08

Anton Hofreiter szerint a nemzetállam egy meghaladott fogalom, a német emberek identitásában pedig közel sem a nemzetiségük az elsõ szempont.
BERLIN, 15:08

Anton Hofreiter szerint a nemzetállam egy meghaladott fogalom, a német emberek identitásában pedig közel sem a nemzetiségük az első szempont.

Hofreiter szerint a nemzetállamhoz való ragaszkodás hiba, ugyanakkor a német identitással nincsen problémája. Ahogyan a Junge Freiheit idézi, Németországban sok dolgot tart jónak, például a jogállamiságot és a demokráciát.

A politikus úgy véli, a helyi identitásnak fontosabb szerepe van, mint az országosnak.

Bajorországból származom, ott a német identitás egyáltalán nem olyan fontos. Az emberek először európaiak, aztán bajorok, utána németek"

– fogalmazott Hofreiter.

A frakcióvezető azt is elmondta, azt szeretné, hogy a pártja legyen a baloldal vezető ereje. Az AfD-vel való bármilyen együttműködést persze kizárta.

Azt szeretnénk, ha az ország pozitív irányba változna. Ehhez bármilyen összefogást el tudunk képzelni az AfD-vel való együttműködésen kívül. Zöld-vörös kormányt szeretnénk, de tudjuk, hogy ehhez most nincs meg a kellő támogatottság"

– mondta.

A bajor választásokat illetően akár még a CSU-val is együttműködnének a Zöldek, ám ehhez rugalmasságot várnak Seehofer pártjától, különösen az ökológiai és a migrációs kérdésekben. Hofreiter szerint elfogadhatatlan, hogy Marokkót vagy Algériát biztonságos országnak minősítsék, ugyanakkor a migránsok hazatelepítésének ösztönzését ő sem utasítja el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére