Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Valódi menekültek", akik egy kis pénzért maguk hagyják el Németországot

Bokor Gábor

2018.03.02. 09:38

A német kormány pénzt ad azoknak a bevándorlóknak, akik hajlandóak elhagyni az országot és visszamenni a hazájukba. A program pedig egyelõre úgy tûnik, hogy lassú, de sikeres.
BERLIN, 9:38

A német kormány pénzt ad azoknak a bevándorlóknak, akik hajlandóak elhagyni az országot és visszamenni a hazájukba. A program pedig egyelőre úgy tűnik, hogy lassú, de sikeres.

Tavaly februárban vezették be Németországban, hogy ha egy migráns, akinek elutasították a menedékkérelmét magától elhagyja az országot és visszautazik a hazájába, akkor a repülőjegyen kívül még egyéb anyagi támogatást is kap.

A programra eddig tízezer migráns jelentkezett.

A Jump-Start Plus nevű programot még Thomas de Maiziere belügyminiszter vezette be, aki így akarta csökkenteni az országra nehezedő migrációs nyomást. A Bayerische Rundfunk riportja szerint azok a felnőtt bevándorlók, akik maguktól hagyják el Németországot, 800-tól 1200 euróig terjedő támogatásban részesülhetnek.

A migránsokkal aláíratnak egy szerződést is, amelyben a bevándorlók lemondanak arról, hogy fellebbeznek az elutasított menedékkérelmi döntéssel szemben. A német bíróságokra hatalmas terhet ró a több mint egymillió bevándorló menedékkérelmeinek elbírálása.

Csak tavaly az adatok szerint 273 ezer kérelem érkezett, és százezer esetben hoztak döntést.

A német kormány összesen a hírek szerint kilencvenmillió eurót különített el arra, hogy visszautaztassa a migránsokat a hazájukba. 2016-ban volt olyan eset, hogy három súlyos bűncselekménnyel vádolt illegális bevándorlót 125 ezer euróért küldtek vissza Afganisztánba.

A közgazdászok szerint jobban megéri a németeknek – egy kis pénzért cserébe – hazaküldeni a bevándorlókat, mint engedni nekik, hogy továbbra is az országban maradjanak. A számítások szerint a német adófizetőknek évente harmincmilliárd euróba kerül a bevándorlási válság kezelése.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére