Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Azt rebesgetik, hogy a román elnök lehet az Európai Tanács következõ elnöke

888.hu

2018.03.03. 22:00

Klaus Iohannis államfõ neve is felmerült brüsszeli hivatalos körökben az Európai Tanács következõ elnökének személyét illetõen - értesült a román Hotnews több politikai forrásból.
BUKAREST, 22:00

Klaus Iohannis államfő neve is felmerült brüsszeli hivatalos körökben az Európai Tanács következő elnökének személyét illetően - értesült a román Hotnews több politikai forrásból.

Azt még nem tudni, hogy Iohannist érdekli-e a tisztség, de az biztos, hogy az említett körökben támogatják és el is kezdték annak előkészítését, hogy a román államfő elfogadja a pozíciót – írja a Főtér.

Az idézett források szerint, ha a francia Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója lesz 2019-ben az EB elnöke, akkor Klaus Iohannisnak van a legnagyobb esélye az Európai Tanács elnöki tisztségét elfoglalni.

Ez ugyanis úgy működik, hogy az egyensúly érdekében, ha az EB elnöke nyugat-európai, akkor az Európai Tanács elnöke közép- vagy kelet-európai lesz és fordítva – magyarázták az említett források.

Donald Tusk volt lengyel miniszterelnök mandátuma az Európai Tanács élén 2019. november végén jár le. Az uniós tagállamok állam- és kormányfőiből, valamint az Európai Bizottság elnökéből álló Európai Tanács elnökének mandátuma két és fél év, amit még egy mandátummal meghosszabbíthatnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére