Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az a választás tétje, hogy kié lesz Magyarország

Vincze Viktor Attila

2018.03.15. 09:58

Az április 8-ai választás tétje az, hogy kié lesz Magyarország - mondta Balog Zoltán Budapesten, a Kelenvölgyi Közösségi Házban tartott lakossági fórumon a március 15-ei ünnep elõtti estén.

Az emberi erőforrások minisztere szerint az az idei választás kérdése, hogy "meg akarjuk-e védeni" Magyarország kultúráját, rendjét, "amihez hozzászoktunk" vagy "elfogadjuk, hogy jönnek olyanok, akiknek ez nem érték, és más módon rendezik be ezt az országot".

A fideszes politikus úgy fogalmazott: ha az elmúlt négy évben semmit nem csináltak volna jól, csak azt, hogy megépítették a kerítést, ellenálltak annak, hogy Magyarországot migrációs célországgá tegyék, "már akkor is érdemes lenne" őket választani.

Balog Zoltán szerint egy olyan nemzetközi hálózat akarja Magyarországra erőltetni az akaratát, akinek erre nincs joga és reményeik szerint lehetősége sem. Kitért arra: a visegrádi országok már megtapasztalták, milyen, amikor mások döntetnek a sorsukról, ezért is ilyen fontos nekik, hogy megőrizzék önállóságukat. Hozzátette,

nem az egyházakat akarják helyettesíteni, amikor a keresztény Európát féltik, hanem a keresztény érékek mentén kialakult életformát akarják megőrizni, és úgy látják, hogy Nyugat-Európában nem működnek kellőképpen az önvédelmi reflexek." 

A tárcavezető megismételte, hogy a kormány szerint nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol baj van. Mint mondta, míg a nagy nemzetközi segélyszervezetek intézményei még készülnek Erbílben, addig a Magyar Katolikus Egyház és a kormány 200 millió forintos támogatásából már felépült egy iskola, amelyben 600 keresztény és muszlim gyermek tanul. Magyarország ugyanis közvetlenül a káld egyházat támogatta ahelyett, hogy nemzetközi szervezeteken keresztül segítene.

Balog Zoltán az elmúlt években elért – és az ellenzék győzelme esetén veszélybe kerülő – értékekről szólva megemlítette

  • a 4 százalékos gazdasági növekedést,
  • a 38 ezer új munkahelyet,
  • a 88 százalékkal magasabb minimálbért
  • és a javuló közbiztonságot.

A miniszter szerint "meg kell védeni" a kormány által létrehozott új családtámogatási rendszert, amelynek része az adókedvezmény és a csok. 

További megőrzendő eredményként említette a rezsicsökkentést, az értékálló nyugdíjakat, valamint az ingyenes óvodai és iskolai étkeztetést és az ingyenes tankönyveket.

Az ellenzékről szólva mások mellett arról beszélt, hogy többen közülük kettős beszédet folytatnak, és bár Magyarországon erről nem mernek beszélni, Brüsszelben folyamatosan a migrációt támogató határozatok mellett szavaznak. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére