Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2018.03.21. 07:59

A nap eddigi legfontosabb hírei.
Folytatódhat a bérek emelkedése 2018-ban is

A KSH MTI-hez eljuttatott adatai szerint januárban a bruttó és a nettó átlagkereset egyaránt 13,8 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban, ami hathavi csúcsnak számít. Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője szerint a keresetek januári emelkedése felülmúlja a 12 százalékos piaci várakozást, ebben meghatározó szerepet játszott a minimálbérek 8, illetve 12 százalékos emelése. Az állami szféra egyes területein zajló bérrendezés továbbra is magasabban tartja a béremelkedés ütemét, mint az üzleti szférában tapasztalt mutató. Ami az idei év hátralevő részét illeti, Virovácz Péter szerint az első negyedévben lehet a legerősebb a bérdinamika, de átlagosan a nettó bérek akár megint kétszámjegyű növekedést mutathatnak.

Toroczkai: rosszul vagyok néhány LMP-s politikus látványától

Toroczkai Lászlót, az ellenzéki párt alelnökét Vona Gábor pártelnök és Szél Bernadett, az LMP társelnöke előző esti találkozójáról kérdezték a párt keddi sajtótájékoztatóján – írja a Magyar Hírlap. A Jobbik alelnöke szerint pártja a legerősebb ellenzéki erő, ezért nincs miről tárgyalni az LMP-vel. Hozzátette, hogy szerinte az LMP kezd úgy viselkedni, mint egy politikai prostituált, emellett egyébként sem szívleli a pártot. Nemcsak az értékrendünk áll nagyon távol egymástól, hanem én személy szerint is rosszul vagyok néhány LMP-s politikus látványától is" — mondta.

Félnek a migránserőszaktól az osztrák munkaügyi hivatalban

Az osztrák munkaügyi hivatal, az AMS munkatársai egy belső ellenőrzés szerint arról számoltak be, hogy nagyon nehezen tudnak csak együttműködni a nem német anyanyelvű álláskeresőkkel. A legnehezebb a csecsen és az afgán migránsokkal való munka. Az ellenőrzés lényege az volt, hogy a munkaügyi hivatalok diszkriminálják-e a migránsokat. Erre utaló nyomokat nem találtak, azonban az kiderült, hogy nagyon nehéz az együttműködés a bevándorlókkal, különösen a csecsenekkel — írja a Kronen Zeitung a kiszivárgott jelentésre hivatkozva. Voltak olyan dolgozók, akik féltek állást ajánlani egyes migránsoknak, mert nem érezték magukat biztonságban, és olyanok is akadtak, akiket megfenyegettek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére