Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába akarják ránk erõltetni a migránskvótát, benyújtottuk az ellenkérelmünket

Sümeghi Lóránt

2018.03.22. 15:40

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) államtitkárának bejelentése szerint Magyarország a héten benyújtotta az ellenkérelmet a kötelezettségszegési eljárásban az Európai Unió Bíróságához.

Völner Pál határozottan kijelentette, továbbra sem kérünk az ideiglenes kvótákból, majd hozzátette: az Európai Bizottság azért fordult januárban a luxemburgi székhelyű bírósághoz, mert Magyarország, Lengyelország és Csehország nem teljesítette a migránsok befogadására vonatkozó határozatot.

Mint ismert, 2016 november elején egyedül a Fidesz-KDNP képviselői szavaztak igennel amellett, hogy az alaptörvényt oly módon módosítsák, hogy az megtiltsa bármilyen nemű idegen népesség Magyarországra telepítését. A kerítést és a magyar szuverenitást védelmező kezdeményezést nemcsak a bevándorláspárti összbaloldal gáncsolta el, hanem a nemzeti érdekeket semmibevevő Vona Gábor vezette Jobbik is.

Az államtitkár elmondta, a magyar ellenkérelem érvei között szerepel a többi között, hogy tavaly szeptemberben lejárt a határozat teljesítésére vonatkozó határidő, továbbá biztonsági szempontokat is megfogalmaztak.

A brüsszeli támadások célja, hogy olyan kormány alakuljon Magyarországon, amely teljesíti a bevándorlásra vonatkozó határozatot,a magyar parlament megkérdezése nélkül azonban nem lehet bevándorlókat telepíteni az országba"

– emelte ki az államtitkár. Ez a tétje az áprilisi országgyűlési választásnak – tette hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére