Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2018.03.27. 07:59

A reggel legfontosabb hírei.
Orbán: "Kitartunk a keresztény Európa mellett"

A magyar miniszterelnök szabadkai látogatásán hangsúlyozta, hogy a szabadkai zsinagóga átadásnak az is az üzenete, hogy "mi kitartunk amellett az Európa mellett, amelynek az Ótestamentum is és az Újtestamentum is, a zsidóság és a kereszténység is a része". "Ebből a kultúrából nőtt ki az az Európa, amely nekünk fontos, és mi ebben az Európában szeretnénk élni" – hangsúlyozta. Közép-Európa – amelyhez a miniszterelnök szerint Szerbia is tartozik – ennek a régi, klasszikus Európának a fenntartásában, megújításában érdekelt, "és semmiképpen nem akarjuk ezt feladni, ragaszkodunk hozzá".

Az Onyx lett Magyarország első két Michelin-csillagos étterme

Az Onyx lett Magyarország első két Michelin-csillaggal minősített étterme. A Costes, a Costes Downtown és a Borkonyha megőrizte egy-egy Michelin-csillagát. Az elismeréseket hétfő este gálaműsor keretében adták át Budapesten, a Várkert Bazárban, ahol bemutatták a 2018-as európai Michelin-kalauzt. A Michelin-kalauz az ismert francia gumigyár gondozásában jelenik meg és a francia gasztronómia bibliájaként tartják számon. Horváth Ádámnak, az Onyx séfjének Michael Ellis, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója adta át az elismerést jelképező séfkabátot és a kiadványt, amelyben ezúttal két csillaggal szerepel az étterem.

A németek képtelenek kitoloncolni az elutasított menedékkérőket

Hetven százalékkal nőtt azoknak a migránsoknak a száma, akiket nem tudnak kitoloncolni Németországból, mert nincsenek meg a hozzá szükséges dokumentumok. Ameddig 2016-ban még csak 38 ezer olyan migráns volt, akit nem tudtak kitoloncolni Németországból a szükséges dokumentumok hiánya miatt, addig 2017-re 71 százalékkal nőtt az arányuk, azaz tavaly 65 ezer elutasított menedékkérő "ragadt" Németországban, mert meghiúsult a kitoloncolásuk – derült ki a német belügyminisztérium átfogó jelentéséből. Az illegális bevándorlók többségét azért nem tudták hazaszállítani, mert a származási országok nem működtek együtt a német hatóságokkal. Sok esetben nem készültek el az illetékes nagykövetségeken és konzulátusokon a deportáláshoz szükséges papírok. Legfőképp India és Pakisztán nem akar együttműködni Németországgal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére