Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elkezdett taktikázni Toroczkai: eldöntött tény, hogy néppárt vagyunk

Sümeghi Lóránt

2018.04.10. 11:18

Úgy látszik, Toroczkai László jobbikos alelnök ráérzett a nagypolitika ízére, Vona villámgyors süllyedése után már alább hangolta a radikális vonalat és bejelentette: eldöntött tény, hogy néppárt vagyunk. Kezdõdik tehát a helyezkedési verseny a Jobbikban.

Mint ismert, viharos sebességgel tűnt el Vona Gábor bukott jobbikos pártelnök, miután a párt szavazói igencsak megbüntették az álságos, baloldali politizálása miatt. Egyes pletykák szerint zsarolás is szerepet játszott ebben, hiszen túl sok bizalmas információ vár kiszivárogtatásra az ügyben, hogy milyen pártfinanszírozási trükkök zajlottak le közte, Szabó Gábor pártigazgató és Simicska Lajos között.

Mindezek fényében egy ideig úgy tűnt, a Jobbik vagy visszatér radikális gyökereihez Toroczkaival és Novákkal az élen, vagy kettészakad, hiszen Vona Gábor a pártelitben többnyire olyan alelnökökkel és politikusokkal vetette magát körbe, akik eddig is vígan asszisztáltak a Jobbik baloldalivá tételéhez.

Csakhogy a tegnap esti rendkívüli elnökségi gyűlést követően Toroczkai – akiben sok-sok radikális bízott – többek között kijelentette

Eldöntött tény, hogy néppárt vagyunk, jómagam nem is lehetnék néppártibb, hiszen a Jobbik történetének egyetlen százszázalékos eredménnyel megválasztott jelöltje vagyok, ami azt jelenti, hogy jobb- és baloldaliak, idősek és fiatalok, szegényebbek és gazdagabbak egyaránt szavaztak rám Ásotthalmon." 

Magyarán megerősítette, érdemi irányváltás a "néppártosodó" Jobbikban nem várható, viszont forrásaink szerint pártelnöki ambíciókkal rendelkezik most, hogy a legnagyobb ellenfele eltűnt a süllyesztőben. Értesülésünket Novák Előd nemrégiben tett bejegyzése is megerősítette, aki már azt írta, támogatná és javasolja is Toroczkait pártelnöknek:

Én megbízom benne, s jó szívvel ajánlom pártelnöknek is." 

Az, hogy a Jobbikból ilyenformán mi lesz, nagy kérdés, hiszen a néppártosodást követően számszerűen rosszabbul szerepelt a párt, mint négy évvel ezelőtt (most 19,33 százalékot, 2014-ben pedig 20,22 százalékot kapott), ennek ellenére úgy tűnik, Toroczkai mégsem kíván majd a jövőben ezen érdemben változtatni.

Pedig sok kiábrándult jobbikos egyedül benne látta a reményt dacára annak, hogy Toroczkai ugyanúgy végig részt vett a párt balrafordulásában, még kampányolt is a Jobbik mellett annak ellenére, hogy deklaráltan nem akart parlamenti képviselővé válni. 

Az viszont mostanra már biztosra vehető, hogy az eddigi feszültségek nemhogy csillapodtak Vona távozásával a pártban, hanem most kezdenek csak igazán kibontakozni, hiszen a párton belüli hatalmi harcok és helyezkedések immár az alelnökök, érintettek nyilvános kommunikációját képezi. Ez pedig nem véletlen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére