Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Portik Tamás ölethette meg Fenyõt

Bokor Gábor

2018.04.11. 09:01

Kedden gyanúsítottként hallgatták ki Portik Tamást, aki a gyanú szerint kiadhatta a közvetlen parancsot az ügyben már jogerõsen elítélt Jozef Rohácsnak Fenyõ János meggyilkolására.

Portik Tamás bár jelenleg is börtönben ül az Aranykéz utcai robbantás és a Prisztás-gyilkosságban való részvétele miatt, ismét a bíróságon találta magát, most a Fenyő-gyilkosság ügyében. 

A bíróság azzal gyanúsítja Portikot, hogy ő adta ki a parancsot Fenyő János meggyilkolására.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy közvetlenül ő bérelte fel a már elítélt Jozef Rohácsot, hogy végezze ki Fenyőt.

Fenyő Jánost, a Vico sajtóbirodalom tulajdonosát 1998. február 11-én este fél hat után gyilkolták meg, amikor autójával megállt a piros lámpánál a Margit körúton. Tizenkilencszer lőttek rá, azonnal meghalt. A rendőrség több mint egy évtizeden át kutatta, ki végezhette ki a vállalkozót. Több albán személyt is megvádoltak az ügyben, azonban kiderült róluk, hogy ártatlanok.

A fordulat azután következett be, hogy 2011-ben magyar kérésre Szlovákiában letartóztatták az Aranykéz utcai robbantással és több más bérgyilkossággal összefüggésbe hozott Jozef Rohácsot, miután kiderült, az ő DNS-ét találták meg a merénylet helyszínén hagyott sapkában.

Egy gyilkossági kísérlet miatt Rohács korábban már másfél évig előzetesben volt Magyarországon, ám akkor nem hasonlították össze a DNS-mintákat. A szlovák bérgyilkost a bíróság végül tavaly májusban jogerősen is életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte.

Rohács bűntársát – a vád szerint sofőrként közreműködő Ladislav Trnkát – bizonyítottság hiányában felmentették, az pedig már a vádiratban sem szerepelt, hogy ki bízhatta meg a szlovák férfit a merénylettel.

Sokáig úgy tűnt, hogy Tasnádi Péternek közvetítőként köze lehetett a gyilkossághoz. Tasnádi néhány éve a bíróságon tanúként azt állította, hogy Gyárfás Tamástól 1997 őszén megbízást kapott Fenyő János meggyilkolására, de állítása szerint nem hajtotta végre azt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére