Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Muszlim Világliga szerint az EU-nak még több közpénzt kéne költenie a migránsokra

Nagy Gábor

2018.04.12. 18:58

Nemrég interjút adott a Muszlim Világliga fõtitkára, Mohammad bin Abdul Karim Al-Issza. Kifejtette: az Európai Uniónak jóval több közpénzt kellene fordítania a muszlim migránsok integrációjára, és fel kellene lépnie az iszlamofóbiával szemben.
RIJÁD, 18:58

Nemrég interjút adott a Muszlim Világliga főtitkára, Mohammad bin Abdul Karim Al-Issza. Kifejtette: az Európai Uniónak jóval több közpénzt kellene fordítania a muszlim migránsok integrációjára, és fel kellene lépni az iszlamofóbiával szemben, írja az Origo.

A szaúdi politikus a Reutersnek adott interjújában a migránsok integrációjának fontosságáról beszélt, és szerinte ennek a költségét az európai adófizetőknek kéne állniuk. A főtitkár hangsúlyozta, harcolni kell a muszlimok ellen irányuló gyűlöletbeszéd, a szélsőséges eszmék és az iszlamofóbia ellen.

De nézzük, mi is ez a Muszlim Világliga nevű szervezet. A mekkai székhelyű szervezet fontos szerepet játszik Szaúd-Arábiában, leginkább a szélsőséges iszlamista vahabizmus területén. Nagy-Britanniában, Franciaországban és Belgiumban már többször felmerült, hogy a szaúdi állam által küldött imámok az európai mecsetekben szélsőséges nézeteket terjeszthetnek, sőt, olyan is előfordulhat, hogy terrortámadás végrehajtására buzdítják a híveket.

Nagyon úgy tűnik, hogy sem a Muszlim Világliga, sem a szaúdi állam képviselőinek szájából nem tűnik túl hitelesnek a szélsőségesek elleni küzdelem akkor, amikor így vagy úgy, de saját maguk is részt vesznek az iszlamista nézetek terjesztésében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére