Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Sümeghi Lóránt

2018.05.10. 19:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.
Orbán: mi kereszténydemokraták vagyunk és kereszténydemokráciát akarunk

Nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint hogy Magyarország 2030-ra az Európai Unió első öt olyan országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni – mondta Orbán Viktor csütörtökön délután a Parlamentben. A miniszterelnök beiktatási beszédében hangsúlyozta: szükségünk van az unióra, és az EU-nak is szüksége van ránk, ki kell és ki is fogunk állni az európai politika pástjára, ellenezni fogjuk a kötelező kvótát, kiállunk az európai keresztény kultúráért és harcolni fogunk a határok megvédéséért.

Migránsmentes övezet: elképesztően növekszik a Budapest Airport utasforgalma

Úgy tűnik – elsősorban a bevándorlási hullámnak köszönhetően –, a terrorizmusnak és az erőszaknak hatványozottan kitett nyugat-európai országokból egyre több turista választja Magyarországot. Legalábbis nagyrészt erre engednek következtetni azok a számok, miszerint a Budapest Aiport utasforgalma 16,9 százalékkal nőtt az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, a bővülés közel háromszorosa az uniós repülőterek 6,2 százalékos növekedési átlagának.

Olaszországban nemsokára elfogynak az olaszok

Az olasz statisztikai hivatal (ISTAT) friss kimutatása szerint a születések alacsony arányszáma miatt fokozatosan el fognak tűnni az olaszok. A 60,6 millió főt számláló népesség 2065-re tíz százalékkal is csökkenhet, ami azt jelenti, hogy ekkor már csak 54,1 millióan lesznek az olaszok. Az esés annak ellenére fog bekövetkezni, hogy a várható élettartam – a férfiak és nők körében egyaránt – öt évvel fog emelkedni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére