Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elképzelhetõ, hogy Toroczkai László kilép a Jobbikból

Horváth József György

2018.05.12. 18:40

Gyûlnek a viharfelhõk a Jobbik feje fölött. A párt kongresszusa Vona emberét, Sneider Tamást választotta elnöknek, ami miatt Toroczkai és támogatói, azaz a párt másik fele igencsak csalódott. A kongresszus után Toroczkai és Dúró Dóra is pesszimistán nyilatkozott a párt jövõjével kapcsolatban. Egyre biztosabbnak tûnik egy jövõbeli pártszakadás.

Ahogy azt a mai nap folyamán korábban megírtuk, Sneider Tamást választotta a Jobbik kongresszusa a párt új elnökének. Szoros eredmény született, Toroczkai László csak pár szavazattal kapott ki Vona emberétől.

Toroczkai szerint nem voltak egyenlőek a feltételek, belengette kilépését a pártból

Az ásotthalmi polgármester a kongresszus döntése után csalódottságának adott hangot, amiért nem tudott eljutni a tagsághoz, hogy személyesen is elmondhassa, miket tartott hibának az elmúlt két évben és hogyan tovább. Mint mondta, a kongresszuson mindössze 12 percet kapott, hogy ismertesse programját, ezalatt 12 százalékot emelkedett a támogatottsága. Az ajánlások alapján 34 százalékon állt, végül 46-ot kapott — magyarázta, hozzátéve: 40 szavazaton múlt, hogy nem választották elnökké.

Az alelnöki posztról leköszönő politikus gratulált az elnökké választott Sneider Tamásnak és kijelentette, hogy semmilyen pozíciót nem fog vállalni a Jobbikban, Ásotthalomra kíván összpontosítani 2019 őszéig, ahol polgármester.

Arra a kérdésre, hogy megtartja-e párttagságát, Toroczkai László azt felelte: egyelőre igen, de "aludni fog egy párat erre a kérdésre".

Most az a fontos, hogy a tagság majdnem fele rám adta a voksát, elsősorban az érdekel, ők mit akarnak a jövőben"

— hangoztatta.

A politikus beszámolt arról, hogy három — regionális igazgatóként dolgozó — alelnökjelölt is visszalépett, értékelése szerint megvan a veszélye, hogy sokan elhagyják a pártot. Ha mégsem és bíznak a folytatásban, az őt is kötelezi — tette hozzá.

Toroczkai László azt is megerősítette, hogy több olyan lépést bírált, amit nem az elnökség hozott meg, hanem olyan külső tanácsadók, akik nem feltétlenül a pártot képviselték, hanem fizetésért irányítottak.

A következményekről szóló felvetést pedig úgy kommentálta: Gyöngyösi Márton elnökhelyettesi beszédében volt arra utalás, hogy a jövőben szigorúbban veszik, ha valaki a fő iránnyal szembehelyezkedik.

Ha ilyen retorziók indulnak el, akkor azonnal kilépek a pártból"

— jelentette ki.

Dúró Dóra (aki Toroczkai László elnökhelyetteseként indult a tisztújításon, de miután nem választották meg Toroczkait, visszalépett) azon meggyőződését hangoztatta, hogy a Jobbik erősebb lett volna az ő elnökségükkel, s számára is csalódottságot okoz, hogy nem így alakult. Toroczkai Lászlóról azt mondta, szeretné, ha továbbra is meghatározó személye maradna a nemzeti oldali politizálásnak.

Dúró megjegyezte, ő is szeretne néhány napot aludni arra, hogyan folytassa munkáját, azonban ő sem tudja elképzelni, hogy politikai döntéshozói pozícióba kerüljön a közeljövőben.

Dúró Dóra kérdésre közölte, nem tervezi, hogy lemond parlamenti mandátumáról, s egyelőre a visszahívásáról sem volt szó. Elmondta, szerinte nem tett olyat, ami ezt indokolhatná.

Toroczkai Dúró Dórával együtt csalódottan távozott a kongresszus helyszínéről.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére