Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"A Párizsban késelõ terrorista radikalizálódása a francia társadalomban ment végbe"

Horváth József György

2018.05.13. 17:45

Megkezdték a Párizsban késes terrortámadást végrehajtó Khamzat Azimov hozzátartozóinak és ismerõseinek kihallgatását a csecsen rendvédelmi szervek - közölte vasárnap az Interfax orosz hírügynökség.
PÁRIZS, 17:45

Megkezdték a Párizsban késes terrortámadást végrehajtó Khamzat Azimov hozzátartozóinak és ismerőseinek kihallgatását a csecsen rendvédelmi szervek — közölte vasárnap az Interfax orosz hírügynökség.

Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője a nap folyamán a Telegram üzenetközvetítőn közzétett bejegyzésében elismerte, hogy a néhány év óta francia állampolgárságú Azimov valóban az észak-kaukázusi köztársaságban — Argun városban — született, és 14 éves korában orosz személyi igazolványt kapott. Kadirov szerint az okmány már nem érvényes, s Azimov 20 éves korában nem kapott új igazolványt.

Szükségesnek tartom kijelenteni: azért, hogy Khamzat Azimov a bűn útjára lépett, teljes egészében a francia hatóságokat terheli a felelősség. Csecsenföldön ő csak megszületett, a felnőtté válása és személyiségének, nézeteinek és meggyőződésének kialakulása a francia társadalomban ment végbe"

— írta Kadirov.

A francia sajtóban megjelent közlések szerint a 20 éves Azimov 2010-ben kapta meg a francia állampolgárságot, egy strasbourgi egyetemen tanult és a támadás elkövetéséig Párizsban a szüleinél lakott. A szakszolgálatok látókörébe radikális iszlamistaként 2016-ban került. A hatóságok az "S" státusba sorolták be, ami azt jelentette, hogy radikális nézetei miatt potenciális veszélyforrásnak tartották.

Azimov egy embert leszúrt, négyet pedig megsebesített szombat este Párizs belvárosában. Áldozataira "Allahu Akbar!" kiáltásokkal rontott rá. A támadót a rendőrök agyonlőtték.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére