Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A liberális média megint ordas hazugságokat terjeszt

Sümeghi Lóránt

2018.05.17. 06:35

Totális kamunak, azaz nyilvánvaló hazugságnak bizonyultak azok az ellenzéki sajtóbeszámolók, melyek szerint egy kínai cég új magyar, ingatlanalapú letelepedési programot hirdet a közösségi médiában.

Nemcsak a Jobbikot toló Simicska-média (Index, HírTV), hanem a liberális média (hvg, 24, 444) is terjeszteni kezdte azt a kamuhírt, miszerint egy kínai cég új magyar, ingatlanalapú letelepedési programot hirdet a közösségi médiában. A fake news előállításáért felelős médiumok szerint a cég azt állítja, állami garanciákkal rendelkezik a projekt működésére.

Csakhogy ez egész egyszerűen nem igaz.

Ugyanis a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtóhírekre reagálva kijelentette, a kormány semmiféle ingatlanalapú letelepedési programot nem indított és nem támogat. Elmondásuk szerint, aki ingatlanvásárlásra hivatkozva ad be kérelmet, nem kap automatikusan sem tartózkodási, sem letelepedési engedélyt Magyarországon.

A tárca azt írja, Magyarország pekingi nagykövetsége közzétette a konzuli információs honlapján, hogy a néhány kínai és magyar médiumban megjelenő hír, miszerint Magyarország ingatlanalapú letelepedési programot indított, hazugság.

Közleményében leszögezi, "nagykövetségünk minden olyan portálhoz és közösségi oldalhoz elküldte a hivatalos magyar álláspontot, amely az álhírt közölte. Kértük az álhír közlésének befejezését, és a hivatalos tájékoztatás közzétételét."

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére