Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Totális baloldali betagozódás vár a Jobbikra

Sümeghi Lóránt

2018.05.18. 13:54

Az LMP elnökségi tagja, Ungár Péter a Hetek címû lapnak adott interjújában fejtette ki, hogy a Vona Gábor által felvázolt jobbikos tervek továbbvitele esetén szükségszerû lesz együttmûködni a Jobbikkal.

Úgy tűnik, hiába vonult vissza Vona Gábor, a háttérből továbbra is képes olyannyira kordában tartani a Sneider-Gyöngyösi duó mozgását, hogy az a nagykörúti balliberálisoknak is tetsszen. Legalábbis erről árulkodik Ungár Péter LMP-s politikus nyilatkozata, mely szerint csupán idő kérdése, hogy a néppártosodásnak csúfolt, ám igazából baloldali fordulatot levezénylő Jobbik otthonra találjon az LMP mellett.

Ugyanis arra a kérdésre, miszerint mit jelent pontosan az, hogy stratégiai együttműködést is elképzelhetőnek tart az LMP és a Jobbik között, azt válaszolta:

ha a Jobbik folytatja a távolodást saját, radikális múltjától, a stratégiai együttműködés nemcsak lehetséges, de szükséges is lehet."

Ezt követően többek között hozzáteszi, "ma országos ellenzéki politizálás nem képzelhető el a Jobbik nélkül", pláne az áprilisi választások tükrében. 

Mint ismert, Toroczkai László, a Jobbik kis híján megválasztott elnöke az LMP, a Momentum és többi balliberális párttal kapcsolatban elmondta, olyannyira összeegyeztethetetlennek tartja értékrendjével az efféle baloldali szervezetekkel való együttműködést, hogy ez még akár arra is kényszerítheti, hogy új mozgalmat alapítson.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére