Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ISIS-nek a négyéves brit hercegre fáj a foga

Bokor Gábor

2018.05.23. 16:30

Az Iszlám Államot támogató Husnain Rashid arra biztatta a hozzá hasonló szélsõségeseket, hogy brit jégkrémeket mérgezzenek meg, hátha így végezni tudnak György cambridge-i herceggel.

A woolwichi bíróságon tartják Husnain Rashid perét, aki arra akarta rávenni a hozzá hasonló ISIS-rajongókat, hogy végezzenek a mindössze négyéves György herceggel, aki jelenleg a harmadik helyen áll a brit trónöröklési listán.

Rashid a Lone Mujahid nevű oldalon jelentetett meg egy kiadványt "Útmutató a terrorizmushoz" címmel. A férfi azt tervezte, hogy jégkrémeket fog megmérgezni, hogy így végezzen a herceggel.

Amennyiben ez nem sikerül, akkor közvetlenül a Thomas's Battersea magánóvodában kell megtámadni a herceget"

– hirdette Rashid.

A férfit terrorizmusra való buzdítással vádolják, ugyanis közzétette a herceg képét, amin látható az óvoda délnyugat-londoni címe. Ezen felül kiposztolt egy dzsihadista harcost is azzal a szöveggel, hogy

a királyi család sem marad ki."

A bírósági meghallgatáson kitértek arra is, hogy a férfi merényleteket tervezett a New York-i halloweeni parádén, valamint ausztrál vasútállomások ellen is.

Annabel Darlow ügyész szerint a Rashidnak az volt a célja, hogy mérgezett jégkrémeket juttassanak Vilmos herceg elsőszülött fiának az iskolájába.

Darlow szerint a radikális iszlamista olyanokat toborzott, akik egyedül akartak merényletet végrehajtani késsel, lőfegyverrel vagy bombával. Rashid közvetlen kapcsolatban állt a Szíriában tartózkodó, brit állampolgársággal rendelkező Omar Ali Hussainnal is, aki régóta ismert a brit titkosszolgálatok előtt.

A férfi tagadta a vádakat, ítélethirdetés a héten nem született, a tárgyalás tovább folytatódik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére