Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2018.05.29. 07:59

Ez várható ma.
Kedden a parlament elé kerül a Stop Soros törvénycsomag

A Fidesz-frakció támogatja, hogy az illegális migráció szervezése bűncselekménynek minősüljön a jövőben. A törvénycsomag részleteiről Kocsis Máté frakcióvezető számolt be. A Stop Sorossal párhuzamosan a migrációs helyzetre reagáló alaptörvény-módosítást is megtárgyalja a Ház. Az Alapjogokért Központ szerint ez az „úttörő” javaslat gátat vethetne az emberi jogi fundamentalista „civilek” akcióinak, akik a nemzetközi szervezetekkel és a csempészekkel karöltve egyféle utazási irodaként segítik jelenleg az illegális migrációt.  Bővebben a Magyar Időkön olvashattok az ügyről.

Ma szavaz a román szenátus a székelyföldi autonómiatervezetről

Kedden dönt a román felsőház a Székely Nemzeti Tanács székelyföldi autonómiatervezetéről. A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kidolgozott törvényjavaslat területi autonómiát irányozna elő a Hargita, Kovászna és Maros megye egy részét magába foglaló történelmi Székelyföldnek. A Kulcsár-Terza József háromszéki képviselő által egyéni törvénykezdeményezésként beterjesztett tervezetet a román pártok szónokai alkotmányellenesnek, egyesek pedig még sértőnek is minősítették. Előterjesztőként az RMDSZ frakciójában tevékenykedő politikus azt hangoztatta, hogy Európa támogatja az autonómiát, amelyet a románság az 1918-as gyulafehérvári nyilatkozatban meg is ígért az erdélyi nemzeti közösségeknek, a székelység pedig mozgóurnás népszavazáson kinyilvánította erre vonatkozó közösségi igényét. A képviselő leszögezte: a statútum területi, nem pedig etnikai autonómiát javasol, nem jelent elszakadást, és olyan európai szabályokon alapul, amelyeket Románia is felvállalt.

Még a végén sor kerül az amerikai-észak-koreai csúcstalálkozóra

Erről árulkodik az az értesülés, hogy Washingtonba tart az észak-koreai hírszerzés volt főnöke, Kim Jong Csol, hogy amerikai tisztviselőkkel tárgyaljon feltehetően a Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető esetleges csúcstalálkozójáról. A Yonhap hírügynökség jelentése szerint Kim Jong Csol részt vett a korábbi Korea-közi tárgyaláson is, útja az Egyesült Államokba azt mutathatja, hogy előrelépés történik a történelmi csúcs előkészületeiben.

Egy kis tudomány

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet és a Nemzeti Agykutatási Program sajtótájékoztatót tart a robot segítségével Magyarországon először végzett agyműtétről.  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére