Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lopott buszok a Big Bus flottájában?

Horváth József György

2018.06.12. 19:14

Az Origo információi szerint a Big Bus hamis, törvénysértõ módon megvariált alvázszámokkal futtatja turistabuszait a budapesti utcákon.

A buszok a bizonytalan eredet miatt akár lopottak is lehetnek. Vagy olyan, másutt már leselejtezett járművek, amikre utólag hegesztettek valamiféle újabb alvázszámot. Az Origo birtokába jutott dokumentumok azt is részletezik, hogy milyen trükkös módon sikerült félrevezetniük a hatóságokat.

A dokumentumok és egy igazságügyi szakvélemény is azt bizonyítja, hogy a városnéző buszok előbb hamis, később törvényszegő módon „felülírt” alvázszámokkal közlekednek.

Hogy miért volt erre szüksége a cégnek, még nem egészen világos. Az egyik variáció szerint ezek a buszok másutt – Londonban? – már leselejtezett, forgalomból kivont járművek, amiket ezzel a trükkel csempésztek vissza a forgalomba, hasznosítottak újra. Talán arra gondoltak, hogy Budapestre jó lesz ez is..."

– írja az Origo, ahol hozzáteszik, hogy a buszok akár lopottak is lehetnek.

Van olyan feltételezés is, amely szerint ezek a járművek egy zavaros hátterű kínai buszgyárból származnak, ahol vám- és áfamanipulációk miatt cserélgetik a járműveken az alvázszámokat. A Origo szerkesztőségébe eljuttatott dokumentumok szerint ez utóbbi variációról a cégnek vannak valamiféle papírjai, így elvileg kínaiak lehetnek a cserélgetett alvázszámokkal futó buszok.

Az Origóhoz eljuttatott dokumentumok és az igazságügyi szakértő jelentése szerint egyértelműen bűncselekményről, a BTK-ba ütköző bűntettről van szó, egyedi azonosító jelzés meghamisításáról. Ráadásul ez esetben a hamisítást üzletszerűen, bűnszövetségben, rendszeres haszonszerzés céljából követhették el, ami így akár 5 évi börtönbüntetéssel is sújtható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére