Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump: az illegális bevándorlás szörnyû dolog

Horváth József György

2018.06.20. 06:30

Donald Trump amerikai elnök " szörnyû dolognak" nevezte az illegális bevándorlást, védelmébe vette a gyermekeket bevándorló szüleiktõl elválasztó gyakorlatot, de leszögezte, hogy a határon kialakult válságot meg kell oldani.

Az amerikai elnök a kisvállalkozók országos szövetségének washingtoni tanácskozásán fejtette ki álláspontját, reagálva az Egyesült Államokban kibontakozott heves vitákra is.

Kifejtette: Mexikó "semmit sem tesz", hogy segítsen az Egyesült Államoknak a menekültprobléma megoldásában, és a nem állítja meg a dokumentumok nélkül az amerikai határ felé tartó migránsokat. Az illegális bevándorlók "Mexikón keresztül jönnek, Mexikó semmit sem tesz értünk, pedig megállíthatnák őket, nagyon, nagyon szigorú törvényeik vannak" – fogalmazott az elnök. Majd azt állította, hogy a sajtó segíti a "bűnöző migránsokat".

Az elnök védelmébe vette a gyermekeket szüleiktől elválasztó gyakorlatot. Leszögezte: "nem akarja, hogy a gyermekeket elvegyék a szüleiktől", de erre szükség van, mert az amerikai hatóságok pert indítanak a szülők ellen tiltott határátlépésért. A büntetőper megindítását az elnök szükségesnek nevezte. Hangsúlyozta: meg akarja oldani a határon kialakult válságot, ezért felhatalmazást ad és erőforrásokat biztosít a határvédelmi szerveknek, hogy "az illegálisan érkező migránscsaládokat a gyermekeikkel együtt tarthassák fogva".

Trump bejelentette: nemsokára intézkedést hoz annak érdekében, hogy megnyirbálja azon országoknak nyújtott amerikai segélyeket, ahonnan nagy számban kelnek útra az illegális bevándorlók. Ezt egyébként áprilisban Honduras esetében már megígérte, májusban pedig egy migrációról tartott kerekasztal-beszélgetésen azt mondta, hogy készülőben van a tervezet a segélyek visszatartására, és méghozzá ez minden olyan országot érint majd, ahonnan illegális bevándorlók nagy tömegei indulnak az Egyesült Államokba.

Beszéde végén az elnök széles mozdulatokkal átölelte a pódium szélén álló amerikai zászlót.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére