Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"A migráns gyerekekben nagyobb a tettvágy, mint a fehérekben"

Sümeghi Lóránt

2018.06.22. 18:08

A brit tanfelügyelet (Ofsted) vezetõje, Amanda Spielman kifejezetten a fehér, munkásosztálybeli családok gyermekeibe szállt bele páros lábbal csak azért, hogy sort kerítsen egy kis migránssimogatásra.

Rasszizmussal, valamint szándékosan a bőrszín és kereset alapján való hátrányos megkülönböztetéssel vádolják sokan Amanda Spielmant Nagy-Britanniában, miután a brit tanfelügyelet vezetőjeként megengedhetetlenül nyilatkozott tősgyökeres, kevésbé jól kereső angol családokról.

Spielman egy, az oktatási hivatal által ismertetett kutatásra hivatkozva azt mondta, nem csoda, hogy azokban a kerületekben, ahol túlnyomóan fehér, munkásosztálybeli családok gyerekei tanulnak, rosszabbak a tanulmányi eredmények, mert

bennük - a bevándorló hátterű családok gyerekeihez képest - kisebb a tettvágy."

Indoklásképpen azt mondta, ezek a fehér, munkásosztálybeli családok szerinte "a gazdasági eltolódás", azaz nehézségek miatt képtelenek azt a tenni akarást belenevelni a gyermekeikbe, amit a migráns gyerekek szerinte biztosan megkapnak otthonról. Spielman szerint ez a magyarázat arra, hogy London iskolái - ahol köztudottan sok a bevándorló - jobban teljesítenek.

Fehérezni lehet, migránsozni nem.

Eleve kérdéses, hogy az öngyűlölettől túlfűtött, fehér, felsőosztálybeli Spielman, aki egy olyan, eliteknek szánt bentlakásos iskolába járt, amely csak lányoknak volt fenntartva, milyen jogon formál ennyire elítélő, lenéző véleményt kevésbé tehetős, tősgyökeres angol családokról.

Másrészt, érdekes az az általa tanúsított hozzáállás is, miszerint a fehér, munkásosztálybeliek kapcsán feljogosítva érzi magát arra, hogy bőrszín és anyagi háttér alapján felnagyítson bizonyos statisztikai adatokat, miközben az olyan londoni iskolákról egy szót sem ejt, ahol a diákok java nem beszél angolul és azon megy a vita, hogy kiterjeszthetik-e a 12 éven aluli muszlim diáklányokra is a hidzsáb viseletének szabadságát.

Mi több, a brüsszelita szólamokat fújó Spielman arról sem beszél valamilyen kifürkészhetetlen oknál fogva, hogy a migrációs hátterű családok a tősgyökeres, leszakadó régiókban élő angolokhoz képest gyakran sokkal nagyobb mértékben kapnak állami támogatásokat (lakhatás, egészségügy, oktatási és egyéb felzárkóztatási programok formájában) annak érdekében, hogy később ne lehessen azzal támadni a brit kormányt, hogy sikertelenek voltak a párhuzamos társadalmakat felszámolni akaró integrációs törekvéseik.

Végezetül pedig nagyon úgy tűnik, fehérezni már nemcsak, hogy szabad, hanem kifejezetten üdvös dolognak számít, ha valaki be akar vágódni a migránssimogató, liberális elitnél. Ám adódik a kérdés, vajon mekkorát szólna egy olyan "hivatalos szakvélemény", amely ugyanígy, kereset és bőrszín alapján rendszerezné a fekete, muszlim vagy egyéb háttérrel és örökséggel rendelkező bevándorlókat? Nem sokáig lenne hivatalban, az biztos.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére