Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Derekasan küzdött Uruguay, de Franciaország két vállra fektette

Forisek Ádám

2018.07.06. 17:59

A negyeddöntõkben elõször Uruguay mérkõzött meg Franciaországgal. A francia futball végül sokkal erõsebbnek bizonyult, õk mehetnek tovább az elõdöntõbe.

Az első veszélyes megmozdulásra már a 3. percben sor került, Nández próbálta meg betenni jobbról a labdát a tizenhatoson belülre, de Stuani nem érte el. Élménydúsan indult a játék, több lehetőség is adódott uru és francia részről egyaránt.

Összességében elmondható, hogy az uruk védelme a meccs elején jól tartotta magát, de az első tíz perc után mégis a franciáknál lehetett érezni a fölényt. A 14. percben Torreira szögletét próbálta meg értékesíteni Godín, de Lloris kibokszolta a labdát. Rövidesen megfordult azonban a kocka, a 17. percben Mbappénak volt egy óriási helyzete, gyakorlatilag nem állt uruguayi védő az útjában, de végül fölé ment a fejese.

Az első fél óra küzdelmesen telt el, de veszélyes helyzetek az előbb említetteken kívül nem nagyon alakultak ki. 33. percben kiosztották a meccs első sárga lapját, Hernández kapta.

A 37. percben volt Bentancurnak egy lövése, amit kivédett a francia kapus. Az események itt pörögtek fel, a 39. percben ugyanis sárga lapot kapott Bentancur, amiért odarúgott Tolissónak. Szabadrúgást ítélt a játékvezető a franciáknak, amelyet értékesítettek is: a kapu elé beadott labdát Varane pöndörítette be fejjel. A 40. percben tehát az állás 1-0 Franciaország javára.

A 44. percben kis híján összejött az uruguayi egyenlítés, Cáceres fejelte Torreira szabadrúgását, de Lloris hatalmasat védett.

Az első félidő tempós volt, igaz, a támadások nem vezettek sok eredményre. Inkább a szögletekre, szabadrúgásokra kellett figyelnie mindkét csapatnak. Az első játékidő után tehát 1-0-ra vezetett a francia csapat.

A második félidőben aztán az 50. percben jött a következő veszélyes beadás Mbappétól, de Muslera kiöklözte a labdát. Itt már sokkal inkább látszódott a franciák technikás játéka, nem volt túl sok erő az uruguayi támadásokban.

A 62. percbe aztán hihetetlen potyagólt szereztek a franciák, Muslera elképesztően szerencsétlen labdavédésének következtében. Griezmann lövését maga mögé ütötte be a kapus, Uruguay kétgólos hátrányba került.

Kisebb csetepaté alakult ki a 67. percben Pogba, Godín, Tolisso és Suárez közreműködésével. A kakasviadal végül nem mérgesedett el, de Mbappé kapott egy sárgát, akárcsak Rodríguez.

Az uruguayiak láthatóan a beívelésekben bíztak, de jól összezártak a franciák, nem nagyon volt veszélyes támadás az uruk részéről. A második félidőben már egyértelműen lehetett érezni a franciák dominanciáját.

Az uruk az öt perces hosszabbításban sem tudtak szépíteni. Franciaország tehát elődöntős,  2-0-ra győzték le a dél-amerikai csapatot. Az este nyolckor kezdődő meccs után eldől, Brazília lesz-e a franciák ellenfele, vagy Belgium.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére