Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel titokban lefeküdt Putyinnak, de Trump most beszólt

888.hu

2018.07.11. 13:11

A német kormányt bírálta az Északi Áramlat 2 orosz gázvezeték tervezett kiépítése miatt Donald Trump a szerdán kezdõdõ brüsszeli NATO-csúcstalálkozó elõtt, mondván, hogy Németország Oroszországnak a "foglya".

Rövid sajtónyilatkozatában Trump a földgázvezetékkel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy Németországot

teljes mértékben Oroszország irányítja.”

Az amerikai elnök „rendkívül helytelennek” nevezte, hogy miközben országa óriási összegeket költ Európa védelmére, Németország

hatalmas olaj- és gázüzletet köt Oroszországgal, és dollármilliárdokat fizet évente Moszkvának.”

Szerinte a NATO-nak foglalkoznia kell azzal, hogy szén- és atomerőműveiktől „megszabadulva”, a kőolaj és a földgáz nagy részét Oroszországból szerzik be.

Trump emellett ismételten a védelmi költségvetése növelésére szólította fel Berlint. 

Ezeknek az országoknak többet kell költeniük, mégpedig nem tíz év múlva, hanem sürgősen. Németország gazdag ország, mégis mindössze arról beszél, hogy 2030-ra kissé megemeli a védelmi kiadásaikat. Nos, szerintem ezt gond nélkül meg tudnák tenni azonnali hatállyal, akár már holnap”

– fogalmazott.

Merkel pozícióját védő "szakértők" rámutattak, hogy az Északi Áramlat 2 támadásával Donald Trump veszélyes kapcsolatot teremtett a védelmi ügyek és a gazdasági kérdések között, miközben Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára azon dolgozik, hogy a katonai szövetség egységének megőrzése érdekében külön kezeljék az egyéb témákat, például az Egyesült Államok és az Európai Unió kereskedelmi vitáját.

Stoltenberg erre reagálva kiemelte, hogy Trump felszólításainak már látszik a hatása, a NATO tagállamai jelentősen növelték katonai költségeiket, és további emelések várhatók. Mint mondta, Kanada és az európai szövetségesek 2024-re a mostaninál 266 milliárd dollárral többet fognak fordítani védelmi célokra a tervek szerint.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére