Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Túl fehérek a brit gyerekkönyvek

Bokor Gábor

2018.07.18. 21:00

Egy friss jelentés szerint rosszak a jelenlegi brit gyerekkönyvek, ugyanis többségében fehér gyerekek szerepelnek benne és több feketét, valamint egyéb kisebbségit kellene bennük szerepeltetni.

A brit kormány által támogatott egyik szervezet, a CLPE, azaz az Általános Iskolai Műveltségi Központ kiadott egy jelentést, melyben arra figyelmeztetnek, hogy a tan- és gyerekkönyvekben helytelenül magas a fehér gyerekek száma az illusztrációknál, sokkal több kisebbségit, elsősorban feketét kéne megjeleníteni és őket a fókuszba helyezni. 

A felmérésük rámutatott, hogy a tankönyi ábrákon szereplő gyerekek kevesebb mint harmada, egészen pontosan 32,1 százaléka tartozik valamelyik kisebbségi csoporthoz. Külön megjegyzik, mennyire helytelen az, hogy a kisebbséghez tartózok csak mellékszereplők, aggályosnak tartják, hogy a színes főszereplők aránya alig egy százalékos. 

Ezért arra kerik a szerzőket, hogy a jövőben olyan szereplőket tegyenek a könyvek középpontjába, akik lehetőleg nem fehérek. Erre szerintük azért van szükség, hogy a diákokkal megismertessék azt a sokszínű társadalmat, amelyben kénytelenek majd felnőni. 

A kutatók azt tanácsolják, hogy a bevánodrló-hátterű személyek ne olyan környezetben szerepeljenek, melyek ellenszenvet kelthetnek velük szemben, sokkal inkább olyan történetet kreáljanak köréjük, ami bemutatja a kultúrjuk sajátosságait. 

Az, hogy több olyan szereplő legyen, akik más etnikumúak, nem jótékonysági kérdés, sokkal inkább szükségszerű cselekedet"

– írják a kutatásban. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére