Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezeket a csapatokat kaphatják a magyarok a nemzetközi kupákban

Pörge Béla

2018.07.23. 15:03

Ha az Újpest csodát tesz, egy régi ismerõs várhat rá, míg a Mol Vidi félig magyar együttest kaphat.

Hétfőn sorsoltak a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is. Nézzük sorban, melyik magyar együttes kit kaphat.

A Mol Vidi a BL-ben a Ludogrec ellen játszik, a bolgár bajnok a párharc esélyese. Amennyiben a fehérváriak mégis továbbjutnak, akkor a Kolozsvári Vasutas és a Malmö közül kapják az egyiket, az esélyek alapján a CFR jut a Vidinek, így csak Kolozsvárig kellene utaznia a magyar csapatnak. A CFR egyébként a kolozsvári (és az erdélyi) magyarok csapata, némelyik rigmusuk ma is magyar. Az együttes 1907-ben alakult Kolozsvári Vasutas SC néven.

Ha a Vidi kiesik, akkor az Európa-ligában folytatja a szereplését. Ott kiemeltként verhető ellenfelet kaphatnak, a Zrinjski Mostar és a Valletta párharcának győztesével játszhatnának. A papírforma szerint tehát a Vidi az El-ben folytatja a boszniai horvát csapat ellen.

Az Európa-ligában vitézkedő Honvéd a luxemburgi Niederkorn kiejtése után orosz vagy szlovén ellenfelet kapna. A Domzale és az Ufa párharcában az orosz együttes számít esélyesnek, ez tehát egy elég hosszú túra lenne a Honvédnak. Igaz, a Domzale tavaly komoly menetelést mutatott be az El-ben, így semmi sem biztos. A legfontosabb, hogy a Honvéd gyűrje le a Glasgow Rangerst tavaly búcsúztató luxemburgi csapatot.

Az Újpest továbbjutásáról beszélni eleve meredek, hatalmas csoda lenne, ha nem esne ki a lila-fehér gárda. Amennyiben összejönne ez a bravúr, az Újpest a Vaduzt vagy a Zalgiris Vilniust kapná. Mindkét csapat könnyűnek számítana, bár a Vaduz egyszer már megalázta az Újpestet pár éve.

Ha a Dunaszerdahely továbbjutna fehérorosz ellenfele ellen, akkor a Zenit Szentpétervárral találkozna.

A mérkőzésekre augusztus 7-9-én és 14-16-án kerül majd sor – derül ki az UEFA honlapjáról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére