Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A jobbikos politikus mindenkit átvágott

Tóth Dalma

2018.07.30. 13:15

Egy véletlennek köszönhetõen bukott le, majd saját maga is színt vallott.

Jakab Péter az állatmentő szerepében tetszelgett, majd egy véletlennek köszönhetően lebukott.

A Jobbik még külön állatvédelemmel kapcsolatos Facebook-oldalt is létrehozott, hogy megható sztorikkal becsatornázhassák az állatbarát embereket. Valaki talán még elhitte, hogy komolyan gondolják azt, amit csinálnak, és az általuk folyamatosan hangsúlyozott felelős állattartást nemcsak a rájuk adott szavazatok reményében ismételgetik, hanem tényleg kiállnak mellette. Jakab Péter, a párt szóvivője, országgyűlési képviselője erre sikeresen rácáfolt.

Vona Gáboron kívül számos (volt) jobbikos politikus pózolt (menhelyi) kutyákkal a kampány kedvéért. Jakab Péter aztán egy érzelgős posztban közölte, hogy ő nem is érti, hogy az emberek, hogyan adhatják le a kutyájukat a gyepmesteri telepre, majd úgy döntött, hogy örökbe fogad egy Ribizli nevű kutyát a telepről. Mindez áprilisban történt.

Egy nő írt a politikus Facebook-oldalára júliusban, hogy nem tarthatott sokáig az örökbe fogadás, mivel ő éppen most sétáltatta meg a kutyust a telepen. Kiderült, hogy Jakab már rég továbbadott a kutyán, mivel nem tudta kezelni, majd az, akinek odaadta, két hónap múlva visszavitte a gyepmesteri telepre a négylábút.

A jobbikos politikus állítása szerint azért vált meg a kutyától, mivel "ahogy nőtt, egyre sűrűbben viselkedett agresszívan", sőt még azt is hozzáteszi, hogy a gyerekeit is megkapta, akik elkezdtek félni tőle.

A felelős állattartás már ott kezdődik, hogy átgondolom az életkörülményeimet és annak megfelelően választok kutyát. Nem azért viszek haza egy ebet – majd válok meg tőle az első nehézség alkalmával –, "mert cuki szemekkel nézett rám, én meg nem tudtam neki ellenállni".

Feltételezhetően még egy fiatal kutyáról van szó, mivel Jakab szerint ahogy nőtt Ribizli, úgy lett agresszívabb. Ha tényleg agresszió jeleit mutatta, nem az az első, hogy kirakom, hanem szakember segítségét kérem. A korai szocializáció érdekében már kölyökként lehet vinni a kutyákat úgynevezett kutyaoviba, ahol a gazdi is rengeteget tanulhat. Ha pedig probléma áll fenn, vannak külön szocializációs foglalkozások, de ma már szerencsére egyre több állattartó vesz részt engedelmességi tanfolyamokon is, hogy megtanulja kezelni a kutyáját. Mert bizony a kutya nem arról szól, hogy ő van, cuki és kész.

Persze nem mindenki tud megbirkózni a kutyatartás nehézségeivel, mint ahogy a szánalmas parlamenti teljesítményről ismert Jakab Péter sem.

Ha valaki alkalmasnak érzi magát a FELELÕS kutyatartásra, Ribizli örökbe fogadható. Érdeklődni utána a 06-46/345-103-as számon lehet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére